ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Најнижа плата у РС повећана на 540 КМ

Влада Републике Српске на данашњој сједници разматрала је сет закона у вези повећања плата радницима у Српској, а донесена је и одлука о повећању најниже плате на 540 КМ.

– У наредних сат или два затражићемо посебну сједницу Народне скупштине како би закони прошли процедуру до краја маја и како би њихова примјена била од 1. јуна – рекао је премијер Радован Вишковић, додајући да има информацију да ће колегијум Скупштине бити 24. маја.

– Кроз сет закона Влада се одриче 70 милиона КМ који ће бити преточени у повећање плата у јавном и приватном сектору – рекао је Вишковић.

Влада Републике Српске данас је разматрала Закон о платама запослених у јавним установама у области здравства Републике Српске, Закон о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда, Закон о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима, Закон о измјени Закона о платама запослених у области културе, те Закон о платама запослених у области правосуђа.

– Највише несугласица са синдикатима било је у здравственим сектору, за плату од 800 марака повећање износи осам одсто, за плату од хиљаду марака 7,7 одсто, за плату преку 2.500 КМ повећање је 6,6 одсто – прецизирао је Вишковић додавши да је примијећено да су дежурства и прековремени рад у здравству, били мање плаћени.

– То је сада кориговано и биће плаћено као редован рад – рекао је Вишковић.

(Глас Српске)

Related posts

ПОДРШКА ЗА МАЈКЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЈЕЦЕ НИЈЕ ИЗОСТАЛА

admin

УЧЕНИЦИ БЕЗ СИМПТОМА

admin

Стигла помоћ из Шведске за социјално угрожене

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još