Друштво

Титула ђака генерације испуњење сна

Жеља да понесе титулу ђака генерације била је највећа мотивација да стигне до зацртаног циља, а уз добру организацију, планирање и учење, успјех није изостао, те је Доминик Васић образовање у Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи окончао као најбољи међу најбољим.

Интересовање за рачунаре и информатику овог је ученика усмјерило ка Средњошколском центру „Михајло Пупин“ и струци техничар рачунарства и програмирања.

– За рачунаре сам се заинтересовао због велике љубави према игрицама, а којима и сада знам да посветим и два – три часа дневно. Схватио сам да ми то „лежи“, па сам наставио да истражујем и због тога сам и изабрао смјер техничар рачунарства и програмирања – испричао је Васић додавши да му је додатна мотивација то што је програмирање занимање будућности, али и једно од најплаћенијих занимања данашњице.

Дани проведени у основној школи остаће му у најљепшем сјећању, а ни учење му никада није тешко падало.

– Увијек сам на вријеме учио, никада нисам дозволио да се градиво накупи, а то ми није било тешко, јер волим да учим – објаснио је овај будући средњошколац, те додао да су му постигнути резултати на такмичењима омогућили да му основно школовање обиљежи титула ђака генерације.

– Прижељкивао сам то признање и заиста ми много значи, јер то одраз мог труда и потврда да се све може ако се довољно жели. И у средњој школи планирам да наставим истим темпом и оправдам успјех из основне школе – рекао је Васић додавши да је велику подршку имао и од наставника.

– Наставници су заиста вјеровали у мене и нису ми дали да попустим у учењу. Већ у седмом разреду су почеле математичке секције и припреме за такмичења и заиста су ми наставници посветили много времена, а ја сам се трудио да им се одужим тако што сам на најбољи начин представљао своју школу на које год такмичење да сам отишао – поносно је истакао своја постигнућа Васић.

Такође, казао је да му је веома тешко пао период пандемије, одсуство из школе и напослијетку, скраћени часови.

Мајка

Љубав према учењу, Доминику је усадила његова мајка, која му је била учитељица.

– Она нам је свима у разреду говорила да је веома важно да учимо и да ћемо само тако моћи, на прави, начин, напредовати у животу и свима нам је усадила и обавезу али и љубав према учењу – казао је Васић.

Related posts

„Ткање“ нота на клавиру
дио свакодневице

Derventski List

Колектив Основног суда
помогао породици Козаров

Derventski List

Уручене захвалнице за
промовисање чињења добрих дјела

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još