Друштво

Награда као доказ исправне пословне политике

– Велика нам је част и много нам значи примити признање као што је Великогоспојинска повеља са златним грбом Града Дервента. То је још једно у низу признања да је успјешно руковођење и домаћински однос према послу, нешто што је неприкосновено за дугогодишњи опстанак и ширење фирме, рекли су у менаџменту компаније “Фрукта трејд”.

У посљедњој декади „Фрукта трејд“ је имала импозантан раст и један од најбржих пословних успона, а тај успјех је, првенствено, посљедица квалитетног рада и залагања комплетног менаџмента и запослених у фирми.

– Овим смо показали да се само домаћинским и квалитетним радом може постићи велики успјех. Фактори пресудни за брз раст и опстанак међу најбољима у пословном свијету, су прије свега, добра пословна политика, планирање и залагање свих запослених – истичу у „Фруктa трејду“ и додају да је и Великогоспојинска повеља, између осталог, доказ исправности пословне политике.

„Фрукта трејд“ је основана 1995. године, а на почетку је имала свега три запослена радника у једном мањем малопродајном објекту. Годинама се ширила, што је захтијевало тржиште, па је почела производња прехрамбених производа и пласман тих производа на шире тржиште. Паралелно са ширењем производње, ширила се и малопродајна мрежа, и израсла у привредног гиганта, са преко 1.400 запослених и више од 1.500 клијената, на крају 2020. године. Што се тиче малопродајне мреже, протекла година је завршена са 46 малопродајних објеката под називом „КОРТ маркети“. На тржишту су препознатљиви брендови: Томико, Фруктако, Топинго, РД кафа, Томеско и Аква Дориа.

Ове године настављено је ширење малопродајне мреже,  а недавно је отворен малопродајни објекат “Супер КОРТ” у Живиницама. До краја текуће године план је отварање малопродајних објеката у Палама, Власеници, Кисељаку и Гацку, као и у неким другим градовима и срединама, са фокусом на Источни дио Републике Српске, Херцеговину и Федерацију БиХ.

Поред ширења малопродајне мреже, континуирано се ради и на модернизацији производње и увођењу нових производа. Такође, у овој години „Фрукта трејд“ је ушао у пројекат откупа дијела потраживања у Фабрици цијеви „Унис“.

– Планирамо да ревитализујемо производњу овог некадашњег дервентског гиганта, те да обезијбедимо нова радна мјеста и ојачамо ово предузеће које ће бити од великог значаја за Дервенту, али и комплетну посавску регију – истичу у менаџменту „Фрукта трејда“ и додају да очекују раст и прихода и добити компаније, те уз оптималну потрошњу и домаћински однос, увјерени су да ће све планиране пројекте реализовати.

Овај ниво развоја „Фрукта трејд“ је достигла захваљујући храброј визији и добром руковођењу власника и директора, Душана Рељића.

Related posts

Књига о Дервенти штампана на њемачком језику

admin

ЛОВ НА ДИВЉЕ СВИЊЕ ОД ВИКЕНДА

admin

Брашно стигло
у 329 домаћинстава

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još