ИЗДВОЈЕНОСпорт

Спортисти понос и дика Дервенте

Најбољим амбасадорима дервентске спортске сцене, који су постигнутим резултатима заслужили титуле најбољих у 2021. години, синоћ су уручена су признања, а Дервента је упркос изазовима које је условила пандемија, одржала традицију слављења спортских потенцијала.

Дервента у континуитету 23 године кроз додјелу признања приказује значај и потенцијал спортских успјеха, а захваљујући спортским резултатима, гласовима жирија и збиром гласова са гласачких листића, титулу најбољег у мушкој конкренцији понио је најпознатији дервентски мотоциклиста Мирослав Милојевић Мирон, док је ласкаво признање за најбољег спортисту у женској конкуренцији отишло у руке теквандоистице Стефани Бањац.

За најбољи спортски колектив проглашен је апсолутни спортски хит јесење сезоне, кадетска екипа „Текстилца“, а титулом најперпективнијег спортисте окитила се рукометашица Анастасија Павловић, док је за најбољи постигнути резултат признање заслужио Горан Васић из карате клуба „Кима“.

–  Поред титуле првака у мото – кросу, заузео сам треће мјесто у „road racingu“, односно вожњи цестовних мотоцикала и шесто на Источноевропском шампионату у конкуренцији 29 такмичара. Мислим да сам имао најбољи резултат и то је уродило плодом да будем најбољи спортиста. Ову титулу сам поносно понио и 2008. године и увијек дајем максимум од себе, што ме котира у врх овог спорта – казао је Милојевић додавши да је мотоциклизам спорт који тек заживљава у нашем граду, а вјерује да ће у будућности издвојити многе добре спортисте.

За најбољег спортисту у женској категорији проглашена је Стефани Бањац чланица теквондо клуба „Дервента“ која је проглашена прваком Српске на Купу РС, те носилац црног појаса трећи дан, али и тренер млађих узрасних категорија у клубу, одлучила је да новчани дио своје награде донира у хуманитарне сврхе.

– Одлучила сам да новчани дио своје награде донирам у хуманитарне сврхе, тачније уступим Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, јер сматрам да постоји неко коме је то потребније. Ово признање ми даје вјетар у леђа, већи подстицај за будући рад и поносна сам што сам изабрана за најбољег спортисту – казала је Бањчева, а признањем најперспективније спортисте града Дервента за 2021. годину до сад постигнуте резултате крунисала је Анастасија Павловић.

– Тренирам рукомет од своје седме године, односно већ осам година. Играла сам за репрезентацију РС и учествовала сам на кампу у Београду. Ова награда ми даје елан да још напредујем и дам свој максимум на предстојећим утакмицама – рекла је Павловићева.

Најбољим спортским колективом проглашен је непобијеђени дервентски фаворит јесење сезоне, кадетска екипа „Текстилца“, а капитен ове екипе Муамер Хамзић истакао је да ће награда подстаћи све играче ове екипе да дају свој максимум и у наставку сезоне.

– Остварили смо веома добре резултате, од 11 одиграних утакмица побиједили смо у свих 11, што нам је донијело прво мјесто и то нам даје мотивацију да тренирамо још јаче у наставку тренинга – рекао је капитен екипе која је на првом мјесту на табели у јесењој сезони Омладинске лиге Центар.

Признање за постигнут најбољи резултат отишло је у руке Горана Васића из карате клуба „Кима“.

– Освојио сам најбољи резултат за 2021. годину на такмичењима у каратеу у категорији ветерана. На европском такмичењу у Београду освојио сам прво мјесто. Овом приликом бих позвао младе да се укључе у спорт и да не дозволимо да нам спортске сале буду празне – казао је Васић.

Градоначелник Милорад Симић честитао је најбољим спортистима на успјеху и резултатима, додавши да Дервента препознаје, његује и подржава значај који носи спорт.

– Веома је важно знати цијенити спорт и мислим да то Дервента препознаје и резултати које дервентски спортисти получују дају за право мени и онима који одлучују, да подржавамо спорт и спортисте, првенствено финансијски, па смо тако у протеклој години издвојили око пола милиона, а онда и морално и то за око 500 младих људи који су по разном основу то заслужили резултатима. Дервента засигурно има спортску перспективу, а доказ томе су сви проглашени најбољим– казао је Симић честитавши наградјеним спортистима, додајући да је у обавези да и даље, са више снаге и капацитета, подржава младе људе.

Организацију избора најбољег спортисте града Дервента већ 23 године носи  Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“, а у име предузећа Чедо Вујичић је казао да су упркос пандемији спиртисти нашли начин да се такмиче.

– Ово је била прилика да им се захвалимо и прогласимо најбоље спортисте и увјерен сам да смо направили прави избор. Дервентски лист ће и даље бити уз дервентске спортисте, афирмисати њихове резултате и објављивати сва постигнућа – казао је Вујичић.

„Дервента Нектар футсал“

Награде најбољим спортистима града Дервента додијељене су током финалне вечери 20. јубиларног турнира „Дервента нектар футсал“ у организацији Спортског центра Дервента, а градоначелник је истакао да је дервентска публика изнијела атмосферу и позитивно дочекала све гостујуће екипе.

– За 20 година организације овог турнира мислим да је прехрабро казати да смо у организацији ове задаће најбољи на Балкану, јер довести 120 еминентних екипа из Словеније, Хрватске, БиХ и то великог броја екипа из ФБиХ, није безначајно. Честитам дервентској публици, јер током свих утакмица, није могао да се чује ниједан звиждук, ни негативно понашање, јер је публика толико позитивна и навијала и аплаудирала без обзира на то одакле долазе – казао је Симић додавши да вјерује да ће сви присутни понијети добре утиске са овог турнира.

 

Related posts

Улична трка окупиће дјецу,
родитеље, полицајце, војнике

Derventski List

Посљедњи дан школе за 232 матуранта

admin

Бесплатна обука из области машинства за 30 кандидата

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još