ИЗДВОЈЕНОСпорт

Нове свлачионице на стадиону „Текстилца“ добијају кров

Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговор са предузећем „Ехта-Р“ о изградњи крова над свлачионицама и вишенамјенском објекту који је изграђен цијелом дужином трибина на стадиону Фудбалског клуба „Текстилац“.

За наткривање је из буџета града издвојено 40.000 КМ, а Симић је казао да ће бити увелико унапријеђени услови на стадиону.

–  Прије десет година на стадиону је био само травнати терен, а данас у том комплексу имамо шта видјети. Терен са вјештачком травом који је изграђен прије неколико година заједничким снагама Владе РС и локалне управе, један је од најбољих терена у РС. Прошле године у трибине је уложено око 110.000 марака и овим радовима које смо данас уговорили тај пројекат бити завршен – рекао је Симић додавши да град континуирано улаже у спорт.

– На име подршке спорту из буџета годишње издвајамо око пола милиона КМ, а „Текстилцу“ је од тих средстава распоређено 140.000 марака. Сигурно је да је потребно више, али ако узмемо у обзир колики је наш буџет, онда је то засигурно солидно издвајање – додао је Симић подсјећајући да је важно да спортски колективи оправдају гдје троше новац који добију, али и резултатима.

Значај овог пројекта истакао је кооординатор Омладинског погона клуба Дејан Плиснић, подсјетивши да прије деценију поред самог терена није било ни пола данашње инфраструктуре.

– Клуб има око 180 чланова у Омладинском погону и 20 сениора и овај пројекат је од великог значаја. Прије десетак година на стадиону смо имали обични травнати терен без остале инфраструктуре, а данас имамо трибине, терен са вјештачком травом и то је залог за будућност, јер наша дјеца имају много боље услове за бављење спортом – рекао је Плиснић додавши да се управе клуба мијењају, али да локална управа континуирано улаже у „Текстилац“.

Власник фирме „Ехта-Р“ Драгољуб Ћустић казао је да је рок за завршетак радова два мјесеца.

– Вјерујем да ће све бити завршено и прије предвиђеног рока, рекао је Ћустић.

Фудбалски клуб „Текстилац“ такмичи се у Првој лиги РС, а селекције Омладинског погона дио су такмичења на нивоу РС и БиХ.

 

Related posts

ПОДСТРЕК ПОЉОПРИВРЕДИ ВЕЋИ ОД 300.000 КМ

admin

Народни збор вратио сат на зачетке Вашара

admin

Великогоспојинска повеља
Полицијској станици

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još