Друштво

Хуманост у основи дјеловања

Коло српских сестара „Царица Милица“ обиљежило је данас крсну славу Свете жене мироноснице, а уз славски обред и ручак, указано је на хуманост која је у основи дјеловања чланства Кола.

Осим чланица, славском обреду у Центру за културу присуствовали и свештеници и монаси, те предсједник Скупштине града Бојан Радановић и представници јавног живота

Предсједница Кола Ђурђа Додиг Пијетловић изразила је задовољство због наставка традиције обиљежавања крсне славе уз заједнички славски ручак, те подсјетила на проведене активности у протеклом периоду.

– Протекле двије године, које је обиљежила пандемија корона вируса, славу смо прослављале на скромнији начин, обредом у цркви. Упркос ограничењима, налазиле смо начина да одржимо наше божићне и васкршње акције, током којих смо прикупили око 100 пакета помоћи, као и да проведемо наше индивидуалне акције помоћи појединцима и породицама, колико можемо. Наравно, један од наших превасходних циљева је да будемо самофинансирајући и да тако дјелујемо – казала је Додиг Пијетловићева додавши да Коло тренутно окупља 86 активних чланица, те позвала Дервенћанке да се придруже овој организацији.

– Један од циљева нам је мотивисати млађе генерације суграђанки да нам се придруже – рекла је Додиг Пијетловићева.

Осим чланица, славском обреду у Центру за културу присуствовали и свештеници и монаси, те предсједник Скупштине града Бојан Радановић и представници јавног живота.

 

 

Related posts

Август топлији од просјека

admin

УЧЕНИЦИ ПРИРЕДБОМ ПОКАЗАЛИ КРЕАТИВНОСТ

admin

Занимања за којима потреба не престаје

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još