Култура

Шаљивом бајком одушевили публику

Шаљива бајка „Змај, Дама и остала банда“ испунила је вечерас салу ХКД „Напредак“ смијехом и аплаузима, а ову представу која осликава суштину животних радости разиграно су пред многобројном дервентском публиком премијерно извели полазници старије групе основаца Драмског студија, а који дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Лик даме отјелотворила је ученица четвртог разреда ОШ „Никола Тесла“ Милица Ђенић, која није крила узбуђење због извођењ

– Узбуђена сам и имала сам трему код куће, али сад већ немам. У овој представи играм лик даме која зна карате и није га било тешко припремити, али сам се припремала око пола године – рекла је Милица, а ученица првог разреда Тамара Живковић је оживјела улогу сестре змаја.

– Ово ми је трећа представа и вечерас сам представила сестру која нервира свог брата змаја – казала је Тамара.

Аутор текста и редитељ представе Синиша Тешановић истакао је да је представа намијењена дјеци од десет до 14 година, као и да садржи занимљиве модерне елементе који су познати дјеци у том узрасту.

– Ова представа је једна веома необична бајка настала по мотивима драмског текста „Да ли ће дамојед да заволи сладолед“, а носи тему и заплет тог комада са адаптираним расплетом и приређена је за дјецу узраста од десет до 14 година. Хтјели смо да направимо једну шаљиву представу која ће имати елементе који су дјеци познати из неких познатих цртаних филмова и серија. План за ову представу је да иде на фестивале и гостовања и да је што више дјеце погледа и види да модерне бајке, гдје се помињу и „фоловери“, „јутјубери“ и „сабскрајбери“ могу да понесу маштовиту и занимљиву мисао – рекао је Тешановић додавши да се нада да ће представа имати већи одјек међу публиком, те да ће привући нове чланове у драмски студио.

Related posts

Музичка радионица „Соната“ шири крила младим музичарима

admin

ПРЕДСТАВЉЕНО „ПАСТИРСКО СЛОВО“

admin

Галерију библиотеке
испунили ученички радови

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još