ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Захвалницама награђена хуманост осморо волонтера

Бојан Ђекић, Горан Миланковић, Славен Кузмановић, Анђелка Тешић, Петар Ћорић, Мато Грубишић, Пејо Губерац и Милица Ратковац несебичним пружањем помоћи и хуманошћу заслужили су захвалнице које им је Градска организација Црвеног крст уручила поводом 5. децембра, Међународног дана волонтера.

Помагање и залагање за хуманост већ шест деценија саставни је дио живота Мате Грубишића који осјећај када некоме притекне у помоћ не може упоредити ни са једним другим.

– Обитељ, у којој се његовало милосрђе и помагала сиротиња, скројила је осјећај за волонтерско дјеловање којим се бавим још од школских клупа. Друштвени и волонтерски рад сам наставио и бавио се њим у свим етапама живота и за другачије и не знам и не бих то мијењао ни за шта. Треба истаћи и да тај рад није увијек ни захвалан, јер није лако иницирати и водити акције и тражити средства од суграђана да би се реализовали пројекти за заједничке потребе – рекао је Грубишић, док Бојан Ђекић, који је волонтер већ 26 година, истиче да захвалница није прво признање из ове организације, али да носи посебно значење.

– У готово три деценије волонтеризма укључивао сам се у све активности, такмичења, семинаре и то на локалном, регионалном и републичком, али највише ми је срцу прирасла активности Прве помоћи рад са младима – рекао је Ђекић.

Секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је волонтерима за њихов допринос.

– Сваке године, изузев 2020. и 2021. када је пандемија корона вируса диктирала околности, окупимо наше истакнуте волонтере и ту прилику искористимо како бисмо им показали захвалност за њихово залагање и хуманитарни рад – рекао је Кујунџић.

Related posts

Влада утврдила Приједлог закона о граду Дервента

admin

Ђаци укрстили знање из саобраћаја

admin

Риболовачко друштво и у
овој години имаће мноштво активности

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još