Društvo

Zimska oprema obavezna od
1. novembra do 1. aprila

Na putevima u BiH od 1. novembra do 1. aprila iduće godine obavezno je posjedovanje zimske opreme za sva vozila osim za motocikle (L kategorija) i traktore (T i C kategorija), a korišćenje ove opreme obavezno je bez obzira na vremenske prilike.
Pod zimskom opremom se podrazumijevaju gume za zimsku upotrebu na svim točkovima ili zimske gume na pogonskim točkovima i lanci za snijeg ili gume za ljetnju upotrebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od četiri milimetra i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.
Neposjedovanje zimske opreme je kažnjivo i to 40 maraka za vozača koji upravlja vozilom bez odgovarajuće opreme i 500 KM za preduzeća ili drugo pravno lice i isto toliko za fizičko lice koje obavlja djelatnost prevoza. Osim novčane, propisana je i kazna isključenja iz saobraćaja.

Related posts

Bolji položaj invalida
ostaje glavni zadatak

Derventski List

Omladinska banka stala
uz projekat Tekvondo kluba

Derventski List

Zvonik se uzdigao uz hram

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još