Друштво

Dobrovoljni davaoci krvi
„žila kucavica“ Crvenog krsta

Gradska organizacija Crvenog krsta upriličila je danas prijem za višestruke dobrovoljne davaoce krvi uručivši im poklone kao gest zahvalnosti za njihovu dugogodišnju humanost.
Prijem za pet dobrovoljnih davalaca, koji su ujedno i volonteri ove organizacije, organizovano je u okviru „Nedjelje Crvenog krsta“ koja se obilježava od 8. do 15. maja, a prijemu se odazvao Borislav Radanović koji je kapljice koje život znače darovao 93 puta.
– Osnovni motiv zbog kojeg darujem krv jeste da pomognem nekome jer osjećam da mogu i želim, i nikad nisam razmišljao na način da nekome spasavam život, nego jednostavno ukazujem pomoć. Krv sam počeo da darujem 1981. godine, a vjerujem da sam taj primjer postavio i za svoja tri sina koji su takođe dobrovoljni davaoci – rekao je Radanović uputivši poruku da svi koji se osjećaju da mogu da daruju krv izaberu da drugom pomognu na taj način.
„Staž“ dobrovoljnog davaoca krvi dug 40 godina ponosno nosi Nenad Marković.
– Lijep je osjećaj kada nekome namjenski darujete krv ili kada se odazovete akciji, a najljepši osjećaj mi je da mogu da pomognem djeci i trudnicama. Svakako, prednost je i u tome da dobrovoljni davaoci imaju i određene povlastice na osnovu toga. Ovu dragocjenu tečnost nastaviću da darujem i pozivam sve koji mogu da čine isto – rekao je Marković.
Sekretar derventskog Crvenog krsta Radislav Kujundžić istakao je da je riječ o tradicionalnoj aktivnosti koja svake godine okupi nekoliko davalaca i volontera Crvenog krsta.
– Hvala našim dobrovoljnim davaocima krvi koji su se odazvali na ovaj prijem kako bismo im uručili skroman znak pažnje. I sam sam dobrovoljni davalac krvi od vojničkih dana, od 1981. godine – rekao je predsjednik ove komisije Borislav Miodanić.
Podmladak
Gradska organizacija Crvenog krsta Derventa povodom „Nedjelje Crvenog krsta“ nastavlja da upisuje đake redove podmlatka ove organizacije. Ova aktivnost provodi se u svim derventskim školama.

Related posts

„Грчки кутак“ још један доказ
пријатељства Грчке и Дервенте

Derventski List

Подјела пакетића у „Тролу“ употпунила празнични дух

admin

Породична медицина идуће седмице радиће у првој смјени

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još