Новости

Dug spisak tema
pred odbornicima

Odbornici lokalnog parlamenta, na sjednici koja je zakazana za 16. mart, razmatraće 55 tačaka dnevnog reda, među kojima je i davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Srpske, utvrđivanju mjerila i kriterijuma za određivanje lokalnih puteva i gradskih ulica, kao i dopuna odluke o korišćenju i naplati parkinga na području grada.
Skupštinski Kolegijum usaglasio je da se na dnevnom redu predstojećeg zasjedanja nađu i informacije o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u školskoj 2022/2023. godini u svim derventskim osnovnim i srednjim školama, a riječi će biti i o programu mjera za sprječavanje i suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti na području grada Derventa, kao i prijedlog plana preventivne dezinsekcije i deratizacije za 2023. godinu. Na spisku tema za razmatranje je i odluka o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta.
Kolegijum je usaglasio i dopune dnevnog reda na prijedlog gradonačelnika Milorada Simića koji je predložio da se razmatraju i dopuname Odluke o korišćenju i naplati parkinga na području grada, te prijedlog odluke o visini naknade predsjednicima savjeta mjesnih zajednica za tekuću godinu.
Pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Gerontološkog centra, prijedlog rješenja o razrješenju vršioca dužnosti direktora i imenovanje na tu funkciju, kao i odluka o raspisivanju konkursa za izbor i imenovanje tri člana Upravnog odbora Doma zdravlja.
Biće razmatran i prijedlog odluke o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni metra kvadratnog korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području grada u 2022. godini, kao i prijedlog odluke o utvrđivanju mjerila i kriterijuma za određivanje lokalnih puteva i gradskih ulica.
Odbornici će se izjasniti i o prijedlogu odluke o davanju u zakup bivših školskih prostorija u Kovačevcima KO Bunar neposrednom pogodbom, a na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o prodaji nepokretnosti u svojini grada, te prihvatanju ponuđenog zemljišta kao poklona.
Pred Skupštinom grada naći će se i prijedlog odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti za gradsko građevinsko zemljište i nepokretnosti, kao i prijedlog odluke o izradi izmjene dijela Regulacionog plana „Gakovac“. Biće razmatran i zaključak o prihvatanju inicijative za izmjenu dijela Regulacionih planova „Gakovac“, „Grad“, „Centar istok – centar zapad“ i „Jug“.

Related posts

Прекинуто скупштинско засједање, није усвојен дневни ред

admin

Новине које Дервенћани воле

Derventski List

СДС и ПДП у коалицији, Ковачевић заједнички кандидат за начелника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još