Друштво

Istaknuti i pohvaljeni
uspjesi đaka

Osnovna škola „19. april“ slavila je danas postignuća svojih đaka i to priredbom njima u čast i sportskim takmičenjima.
Direktorica škole Elvira Miljić kazala je da već sedmu Dan učeničkih postignuća bude obojen isticanjem đačkih uspjeha, kako u nastavi, tako i na takmičenjima, ali i uz stara dobra sportska nadmetanja.
– Svi učenici bili uključeni u različite igre i to navlačenje konopca, skakanje u vreći, prenošenje jajeta u kašici i drugima u kojima su i generacije prije uživale. Nemamo proglašenje pobjednika, jer je cilj bio da sva djeca uživaju i da razvijaju takimičarski duh – kazala je Miljićeva dodavši da su sportski dan imali i đaci u područnoj školi u Agićima.
U centralnoj školi održana je i zajednička priredba na kojoj su istaknuti uspjesi učenika, a svim peticama i zasluženom diplomom „Vuk Stefanović Karadžić“ među maturantima istakli su se Teodora Zarić, Sara Damjanović, Dunja Dušanić, Sofija Mihajlović, Monika Mitrović, Anja Jevtić, Milica Lazarević i Svjetlana Santrač, a titulu učenika generacije zaslužila je Jelena Asentić.
Za postignute rezulate na takmičenjima direktorica škole Elvira Miljić je uručila pohvale Lani Milojević za osvojeno drugo mjesto na gradskom takmičenju iz matematike, Lana Nikolić za prvo mjesto na gradskom takmičenju iz fizike i treće mjesto na gradskoj smotri iz matematike. Pohvaljena je i Željana Dobrić za osvojeno treće mjesto na gradskom takmičenju iz matematike, Sara Damjanović za prvo mjesto na gradskom takmičenju iz fizike, Sofija Todorović za drugo mjesto na gradskom takmičenju iz fizike, Daliborka Radošević za prvo mjesto na takmičenju iz srpskog jezika i Maja Nikolić za treće mjesto na takmičenju iz srpskog jezika.
Pohvale su zaslužili i Vladan Stojaković za osvojeno treće mjesto na gradskom takmičenju iz prvaoslavne vjeronauke, Nejli Latifović za prvo mjesto i Lejli Merdžanović za drugo mjesto na provjeri znanja iz slamske vjeronauke. Teodora Milojević pohvaljena je za osvojeno prvo mjesto na takmičenju iz atletike, dok su na istoj sportskoj smotri Dajana Gojić, Anja Jevtić i Gabrijel Đuričić osvojili druga mjesta. Jelena Asentić pohvaljena je za osvojno drugo mjesto na gradskom takmičenju iz informatike, a Renatp Prlić za najboljeg strijelca na regionalnom takmičenju u rukometu.
Pohvalama su nagrađene i ekipe učenike koje su osvojile prva i druga mjesta na sportskim takmičenjima na nivou grada i regije, kao i Folklorna sekcija koja je imala najbolji scenski nastup na republičkoj smotri folklora, te ekipa predstavnika škole na takmičenju „Ćirilica, čedo moje“.

Ispraćaj u penziju
Osnovna škola „19. april“ na prigodan način oprostila se i od Borke Bešlić koja je poslije 42 godina rada u prosvjeti otišla u penziju.
– Naša draga koleginica Borka Bešlić je godinama u školi primjer pravog prosvjetnog radnika, kada je u pitanju nastavni i vannastavni rad, humanitarne sekcije i odnos prema kolegama. Njoj smo iskazali posebnu zahvalnost – rekla je direktorica škole.
Bešlićeva se, uz prisjećanje na radni vijek proveden u prosvjeti, obradovala zahvalnici koja joj je danas uručena.
– Prvo radno mjesto bilo mi je u Osinji od 1981. do 1992. godine, nakon čega sam prešla u ovu školu po radnoj obavezi i ostala sam sve ove godine. Pripremili su mi pravo iznenađenje – rekla je Bešlićeva dodavši da je za OŠ „19. april“ vežu veoma lijepe uspomene.

Related posts

УРОШ ПЕТРОВИЋ ДАНАС У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Најтраженији Црна Гора и Неум

admin

Исхрана кључ превенције
обољења музних грла

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još