Друштво

Oсновци одмјерили знање из неколико предмета

Протекла седмица за ученике дервентских основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ означила је почетак одмјеравања знања, па су се ученици ОШ „Никола Тесла“ такмичили у области информатике, а ђаци ОШ „19 април“ из српског језика, док је на нивоу града одржана провјера знања из математике.

На школском такмичењу у ОШ „Никола Тесла“ из информатике, а које је проведено међу ученицима који похађају додатну наставу из овог предмета, прво мјесто заузео је ученик деветог разреда Андреј Душанић, док је друго мјесто заслужила ученица осмог разреда Александра Столић, а треће њен вршњак Димитрије Станивуковић. Првих двоје пласираних имаће прилику да своје знање провјере на градском такмичењу које ће бити одржано 5. марта.

Међу ученицима седмог разреда ОШ „19. април“, који су се такмичили у познавању српског језика, најбољом се показала Софија Тодоровић, док је друго мјесто освојила Милица Радановић, а треће Владан Стојаковић.

Ученици ове двије школе остварили су и запажен успјех на градском такмичењу из математике, те су на прва два мјеста међу ученицима седмих, осмих и деветих разреда своја имена уписали ученици ове двије школе. Међу ђацима седмих разреда најбољи је био ученик ОШ „Никола Тесла“ Душан Пејин, док је друго мјесто заузела ученица ОШ „19 април“ Лана Николић, а међу осмацима првопласирана је Валентина Видовић из ОШ „Никола  Тесла“, док друго мјестo дијеле Сара Дамјановић из ОШ „19 април“ и Анђела Маркуљевић из ОШ „Тодор Докић“ из Календероваца. Прва два мјеста међу ученицима деветих разреда заузеле су ученице ОШ „Никола Тесла“ Мартина Аксентић и Маја Поповић.

Related posts

ЂАЦИ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ НАЈБОЉИ У ВЈЕРОНАУЦИ

admin

Размијењена искуства у предшколској области

admin

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТИ ЗА ЗИМНИЦУ БЕЗ ПРЕМЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još