Друштво

Obavezan ribolovački
ispit za početnike

Ribolovac koji tri godine uzastopno ima ribolovnu dozvolu može da traži izdavanje uvjerenja od Sportskog ribolovnog saveza Republike Srpske bez polaganja ribolovačkog ispita, dok su ribolovci sa manje staža obavezni da polažu ovaj ispit.
Noviteti su to koje su donijele izmjene i dopune Zakona o ribarstvu koje su usvojene lani, a njima je propisano da se sportskim ribolovom može baviti lice koje je položilo ribolovački ispit, ima ribolovnu dozvolu i člansku kartu Saveza sportskih ribolovaca.
– Uvjerenje bez obaveze polaganja ribolovačkog ispita savez izdaje licu koje je evidentirano kao ribolovac u neprekidnom trajanju od tri godine i kojem u tom periodu nije izrečena prekršajna sankcija ili mjera za nezakonit ribolov. Troškove za izdavanje uvjerenja, odnosno deset KM, plaća sam ribolovac – kazali su iz derventskog Sportskog ribolovnog društva „Ukrina“ uz napomenu da se ribolovcima priznaje ispit koji su položili u FBiH, Brčko distriktu ili drugoj u državi.
– Troškove polaganja ispita od 30 KM plaća kandidat. Treba napomenuti da na sajtu Sportskog ribolovnog saveza već postoji priručnik za polaganje ispita – navode iz „Ukrine“ uz podsjećanje da sve formulare i ostale informacije mogu dobiti u prostorijama ovog društva.

Dozvole
Iz Sportskog ribolovnog društva „Ukrina“ podsjećaju da su uvedene i sezonske dozvole koje za period od 180 dana koštaju 135 KM i odnose se na zonu kojom upravlja izdavač dozvole. Godišnje dozvole se izdaju zaključno sa 30. septembrom, a lani je „Ukrina“ imala 317 članova.

Related posts

Филмови „Топ Ган – Маверик“ и „Малци 2“ сутра

admin

Очување животне средине
зближило младе из три земље

Derventski List

ИСПЛАТА АПРИЛСКИХ ПЕНЗИЈА ПОЧИЊЕ ДАНАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još