ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Pješački prelaz dodatno
će zaštititi đake

U Ulici Svetog Save, pored srednjoškolskog centra, biće obilježen još jedan pješački prelaz, kako bi bilo omogućeno nesmetano kretanje đaka, roditelja i zaposlenih u ovoj veoma frekventnoj ulici.
Potreba za novim prelazom javila se poslije preseljenja učenika Osnovne škole „Nikola Tesla“ u objekte Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ i Stručne i tehničke škole, a naročito poslije izgradnje parkinga preko puta nekadašnje gimnazije. Ovaj parking najviše koriste upravo roditelji učenika iz OŠ „Nikola Tesla“.
Da je pješački prelaz potreban istakla je direktorica Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ Gordana Asentić od koje je i potekla incijativa za njegovo označavanje.
– Mi smo uputili pismeni zahtjev Odjeljenju za stambeno – komunalne poslove Gradske uprave i dobili usmeno obećanje da čim počnu sa obilježavanjem horizontalne signalizacije u gradu, to će biti realizovano. Ogromna je potreba za tim pješačkim prelazom s obzirom na frekventnost učenika, roditelja kao i nastavnih osoblja svih škola – kazala je Asentićeva dodavši i da je jako značajno što je izgrađen dodatni parking preko puta srednjoškolskog centra.
– Tu i jeste neophodan prelaz, jer roditelji parkiraju automobile kada dovoze djecu u školu ili dolaze po njih – rekla je Asentićeva dodavši da i pored parkinga koji je blizu škole i dalje ima neodgovornih roditelja koji automobile parkiraju na ulaz u školsko dvorište.
– Apelujem na roditelje da to ne rade, jer tako blokiraju prolaz djeci – istakla je ona.
Načelnik Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove Srđan Nović kazao je da je obilježavanje pješačkog prelaza u Ulici Svetog Save planirana u narednom periodu.
– Planiramo da realizujemo tu inicijativu, jer je riječ o ulici kojom se kreću učenici četiri škole, zaposleni u školama i roditelji. Tu je zaista velika koncentracija pješaka i svakako da je pješački potreban – rekao je Nović.
Incijativu podržavaju i roditelji, ponajviše osnovaca.
– Poznato je da djeca iz OŠ „Nikola Tesla“ nastavu pohađaju u drugoj smjeni, što značni da tokom jeseni i zime iz škole izlaze po mraku. Da bi došli do roditelja koji ih čekaju na parkingu preko puta srednjoškolskog centra djeca pretrčavaju ulicu, jer nema pješačkog prelaza. Pozdravljam ovu inicijavitu i trebalo je da bude i ranije pokrenuta – kazala je majka jednog od učenika.
Radi povećanja bezbjednosti i đaka i svih drugih učesnika u saobraćaju ovaj dio ulice pokriven je video – nadzorom, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas.

Jablan
Direktorica Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ dodala je da u saradnji sa nadležnim Odjeljenjem za stambeno – komunalne poslove nastoje da riješe i problem stabla jablana koje ugrožava prolaznike.
– Stablo jablana, koje je na ćošku kod škole i nije zapravo u dvorištu, nakrivilo se i predstavlja opasnost po prolaznike i učenike. Nastojimo da riješimo i taj problem – kazala je Gordana Asentić.

Related posts

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Сутра краћа искључења струје у Кулини

admin

Окупљање породице највећа чар празника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još