Uncategorized @bs

Pred odbornicima neke
od najvažnijih tema

Obiman dnevni red zasjedanja Skupštine grada koje je zakazano za sutra u podne, činile neke od najznačajnijih tema za grad, između ostalih planovi kapitalnih ulaganja i podsticaja za razvoj poljoprivede i sela za ovu godinu, kao i prijedlog za opoziv potpredsjednika parlamenta Marinka Nikolaša.
Kako je predviđeno dnevnim redom, pred odbornicima se treba naći Prijedlog plana kapitalnih ulaganja za ovu godinu vrijedan 1,5 miliona KM, kao i program poljoprivrednih podsticaja „težak“ 485.000 KM. Osim toga, riječi bi trebalo da bude i o izvršenju budžeta grada za proteklu godinu, kao i o izvještajima o radu Skupštine, stalnih radnih tijela parlamenta, i radu o gradonačelnika i Gradske uprave u 2022. godini.
Takođe, na dnevnom redu je i Realizaciji programa sanacije i održavanja lokalnih putnih pravaca, programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2022. godini.
Odbornici treba da se izjasne i o radu u organima „Komunalca“, kao i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cijena komunalnih usluga (korekcije cijena isporuke vode, korišćenja kanalizacije, prikupljanja odvoza i deponovanja čvrstog otpada za korisnike iz kategorije domaćinstava), te o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cijena komunalnih usluga na javnom groblju u Ulici 1. maja, kojim upravlja „Komunalac“.
Između ostalog, predviđena je i rasprava o poslovanju i godišnjem obračunu Doma zdravlja, vrtića „Trol“, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke „Branko Radičević“, Sportskog centra, Centra za kulturu, Turističke organizacije, Gerontološkog centra i „Derventskog lista i Radio Dervente“ za prošlu godinu. Na dnevnom redu je, između ostalog, i Informacija o stanju javnog reda i mira, bezbjednosti građana i imovine u protekloj godini.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još