Друштво

Prihvaćena 84
zahtjeva iz Dervente

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske objavila je danas imena korisnika podsticaja koji ispunjavaju uslove za rezervaciju sredstava za kapitalne investicije za 2023. godinu, a među njima su i 84 zahtjeva iz Dervente.
Kako su saopštili iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave, Agencija za agrarna plaćanja poslije isteka roka za podnošenje prijava na javni poziv za kapitalne investicije, obradila je prijave.
– Iz Dervente su pristigla ukupno 84 zahtjeva
koji ispunjavaju uslove pravilnika, za koje bi bilo potrebno izdvojiti 1.788.744 KM – precizirali su iz odjeljenja.
Iz čitave Republike Srpske pristiglo je ukupno 4.605 zahtjeva, za koje bi bilo potrebno izdvojiti 86.826.523 KM. Najviše zainteresovanih je bilo za investicije u poljoprivrednoj mehanizaciji, gdje je pristiglo ukupno 3.245 zahtjeva, od čega 998 za traktore i traktorske kabine, 2.238 za priključke, te devet zahtjeva za kombajne.
Iz Ministarstva poljopriverde, šumarstva i vodoprivrede podsjećaju da se podsticaji odobravaju u iznosu od 40 odsto od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije za komercijalna poljoprivredna gazdinstva, odnosno 20 odsto za nekomercijalna poljoprivredna gazdinstva.
Spisak korisnika iz Dervente:

Related posts

ДЕРВЕНТА ЊЕГУЈЕ КУЛТУРУ РАЗЛИЧИТОСТИ

admin

Звуци шаргије испунили
Геронтолошки центар

Derventski List

У „МОТАЈИЦУ“ СТИГЛО 1.300 МЛАДИХ ФАЗАНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još