Друштво

Pristižu donacije za
izgradnju kuće Slaviši Maliću

Nehumani uslovi u kojima je živio Slaviša Malić iz Detlaka i apeli za pomoć imali su odjeka među dobrim ljudima zahvaljujući kojima je ovaj Dervenćanin sve bliže danu kada će dobiti novu, za životu uslovnu, kuću.
Akciju za pomoć Maliću pokrenulo je Humanitarno udruženje „Mali Anđeo“ iz Banjaluke, a njima se pridružio i Savjet mjesne zajednice Kalenderovci, koji udruženim snagama prikupljaju donacije za izgradnju kuće.
Saša Ikić iz udruženja „Mali Anđeo“ rekao je da je do sada pozivima na humanitarni broj 17056 koji je aktivan do kraja februara, ali i uplatama na žiro – račun udruženja, prikupljeno oko 3.000 KM.
– Javili su se pojedinci koji su ponudili da urade majstorske poslove na kući koja bi trebala da bude Slavišin novi dom. Takođe, veliki dio posla obavlja i Savjet Mjesne zajednice Kalenderovci koji se angažovao u pronalasku donatora – rekao je Ikić.
Predsjednik savjeta ove mjesne zajednice Luka Nović podsjeća da je plan da Maliću bude izgrađena kuća na temelju koji je napravljen prije 20 godina.
– Postoji temelj za kuću i sada pokušavamo da prikupimo donacije kako bi gradnja mogla početi na ljeto. Do tada planiramo da obezbijedimo kamp – prikolicu u kojoj bi Slaviša boravio dok kuća ne bude završena, jer on ne želi da bude smješten bilo gdje drugo. Nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo ove planove, jer bi time izgradili Slaviši mjesto za život, a on je sebi i do sada, radom za dnevnicu obezbjeđivao egzistenciju – rekao je Nović dodavši da svi koji žele da pomognu mogu da se obrate i Mladenu Todoriću koji je angažovan za prikupljanje donacija i koordinaciju.
Malić je godinama živio u trošnoj kući koja se prošlog mjeseca urušila, a ovaj Dervenćanin trenuto boravi kod Luke Malića u Donjem Detlaku.

Uplate
Svi koji žele da uplate donaciju za Slavišu Malića to mogu da učine na račun 5520002009328582 u „Adiko banci“: primalac Humanitarno udruženje „Mali Anđeo“, Novaka Pivaševića bb, 78000 Banjaluka, svrha uplate: Za Slavišu.
Uplate iz inostranstva su moguće na račun u „Adiko banci“, IBAN: BA395520002062114139; SWIFT: HAABBA2B, sa istim podacima primaoca.

Related posts

Умјесто врцања меда
боре се да пчеле преживе

Derventski List

ЗАБРАЊЕН УВОЗ МАНДАРИНА ИЗ ТУРСКЕ

admin

У Републици Српској
сутра нерадни дан

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još