Култура

„Prkos – fest“ i ovog ljeta
donosi kulturno osvježenje

„Prkos – fest“, manifestacija koja slavi umjetnost, i ove godine unijeće u derventske ljetnje večeri dašak kulturnog osvježenja, a svi kojima je ova oblast bliska u pažljivo odabranom programu uživaće od kraja jula do druge polovine avgusta.
Derventska Narodna biblioteka „Branko Radičević“ na svom platou biće domaćin brojnim umjetnicima i stvaraocima iz našeg grada, ali i drugih sredina, a program je, kako su iz ove ustanove najavili, biti po ukusu svih generacija.
– Cilj ove ljetnje manifestacije jeste da prikažemo sve grane umjetnosti i to tako da ih približimo svim generacijama – rekla je direktorica Narodne biblioteke Mirjana Plisnić dodajući da će prvo veče „Prkos – festa“ 23. jula biti posvećeno upravo najmlađima.
– S obzirom da želimo najmlađima da prenesemo značenje i suštinu „Prkos – festa“, manifestaciju ćemo otvoriti programom prilagođenom njima. Biće tu kino na otvorenom, radionice i animatori – rekla je Plisnićeva najavljujući za 28. jul drugo veče festivala.
– Tada ćemo u našem gradu ugostiti predstavu Dis pozorišta mladih iz Banjaluke „Dok nas smrt ne rastavi“, a treće veče, koje je planirano 5. avgusta, biće u znaku muzike, a upotpunjeno promocijom audio knjige i druženjem sa Slađanom Zrnić i Milanom Savićem. Dervenćanima će se u okviru četvrtog izdanja, 11. avgusta, predstaviti gudački kvartet „Meraki“ iz Beograda, a završnica je planirana 18. avgusta i za to veče pripremili smo grnčarsku radionicu sa Dragom Handanovićem – objasnila je Plisnićeva.
Kao i lani, uz „Prkos – fest“ stala je Gradska uprava, a podršku manifestaciji pružili su i brojni sugrađani.

Počeci
„Prkos – fest“, koji je prošlog ljeta doživio svoje prvo izdanje, ponikao je na temeljima i sa misijom „Ljetnje art scene“ da širi krila kulturi i umjetnosti. Ljetnje večeri u Derventi ovaj festival lani je ispunjavao raznim vrstama umjetnosti koju su posjetiocima predstavljali derventski i umjetnici iz drugih sredina. Uz ovaj festival stala je i Omladinska banka Dervente.

Related posts

Представа „Блесави принц и
шашава принцеза“ доживјела премијеру

Derventski List

Монодрама „К’о камен“
сага о снази жене

Derventski List

„Светозар трећи“ се враћа у Дервенту

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još