Друштво

Svečanošću protkanom đačkim
talentima proslavljen Dan škole

Priredbom koja je u prvi plan istakla talente đaka i društvene vrijednosti koje njeguju različitosti, Osnovna škola „19. april“ proslavila je danas Dan škole.
Ova obrazovna ustanova 19. april, Dan oslobođenja Dervente u Drugom svjetskom ratu, čiji naziv i nosi, obilježava kao svoj dan, a to je prilika i za svečanost u školi.
– Povodom Dana škole pripremili smo priredbu sa bogatim i primjerenim programom, kojoj su prisustvovali brojni gosti među kojima predstavnici Gradske uprave, penzioneri, brojni roditelji, članovi Školskog odbora i Savjeta roditelja. Mnogo toga se desilo između dva Dana škole, ali svakako ono čime se najviše ponosim kao rukovodilac ove ustanove, jesu brojni vrijedni pomena rezultati naših učenika i nastavnika na takmičenjima kao i posebnim, humanitarnim osjećajem đaka i radnika, kako prema članovima kolektiva, tako i prema akcijama na nivou grada. Humanitarne akcije su nešto čemu se uvijek redovno odazivamo – rekla je direktorica škole Elvira Miljić dodavši da su proteklu godinu obilježile i brojne manifestacije, koje takođe slave uspjehe i talente učenika, i to Festival humora i dječijeg stvaralaštva, svetosavska zabava, Dan učeničkih postignuća i druge.
Da su brojne manifestacije koje ova škola organizuje prilika da učenici pokažu na čemu su vrijedno radili istakla je i nastavnica srpskog jezika i vođa recitatorske sekcije Daliborka Malešević.
– Priredba povodom Dana škole je zbir rada mnogih sekcija počevši od školskog hora, dramskih i recitatorskih sekcija, likovne, ritmičke i folklorne sekcije. Sve to pokazuje da učenici vrijedno rade i da ih je mnogo aktivno u vannastavnim aktivnostima – kazala je Maleševićeva dodavši da među učenicima vlada veliko interesovanje za angažman u sekcijama i javnim nastupima, što vjeruje da je korisno za njihove dalje životne staze.
Dan škole rukovodstvu škole, nastavnom osoblju i učenicima čestitao je gradonačelnik Milorad Simić.
– Ovaj dan obiluje manifestacijama u znak sjećanja na istorijske događaje i ljude koji su dali svoje živote za slobodu. Takođe, na ovaj dan posebno pominjemo i sve one koji i danas njeguju tradiciju antifašizma. Najmanje što možemo da uradimo jeste da čuvamo ljudstvo i čojstvo, da prenosimo mladim naraštajima šta znače sloboda i otadžbina, jer su vrijednosti za koje vrijedi živjeti i graditi svjetliju budućnost – kazao je Simić.
Programu obilježavanja Dana škole prisustvovali su i poslanici u Narodnoj skupštini RS Igor Žunić i Denis Pijetlović, zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Slaven Pašalić, te direktori i predstavnici ostalih derventskih škola i drugi predstavnici javnog i vjerskog života Dervente.

Related posts

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

admin

ЧИШЋЕЊЕ ОБАЛА УКРИНЕ У НЕДЈЕЉУ

admin

Галерију библиотеке
испунили радови ученика

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!