Новости

Vječno poštovati
izgubljena 43 života

Borci Vojske Republike Srpske i civilne žrtve, njih 43 čija su imena uklesana u spomen – obilježje podginuto u parku pored Starog mosta, zaslužuju vječno poštovanje i slavu.
Poručeno je to danas tokom pomena stradalim u proteklom Odbrambeno – otadžbinskom ratu iz mjesnih zajednica Ukrina i Novo naselje, a koji su svoje živote položili na braniku Dervente i Republike Srpske.
Poslije parastosa, poštu stradalim odali su članovi njihovih porodica, zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i šef Odsjeka boračko – invalidske zaštite Staniša Mikerević, predsjednik Skupštine grada Mirko Zemunović, delegacija Gradske boračke organizacije, te predstavnici političkih partija SNSD, SDS, SP i PDP.
Spomen – obilježje u parku kod Starog mosta svjedoči o jednoj od najznačajnijih vojnih operacija 1992. godine na području Dervente, a koja se odigrala na obali Ukrine. Njom je spriječeno dalje napredovanje neprijateljskih, hrvatsko – muslimanskih snaga, prema kasarni, kao strateškom položaju.

Related posts

Наставак засједања Скупштине 4. априла

admin

ШТА БИРАЧЕ ОЧЕКУЈЕ НА БИРАЛИШТИМА

admin

Дан Војске уз подсјећање на
херојске дане и погинуле борце

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još