ИЗДВОЈЕНОНовости

Vodu dobio 21
korisnik u Nikolićima

Za 21 domaćinstvo u zaseoku Nikolići u Agićima došao je kraj problemima sa snabdijevanjem vodom, a vodovod dug dva kilometra danas je pušten u funkciju u prisustvu gradonačelnika Milorada Simića, njegovih saradnika, mještana i predstavnika „Komunalca“.
Izgradnja vodovoda, koji je po već ustaljenom principu finansiran iz budžeta grada uz učešće mještana, koštala je oko 96.000 maraka.
Mještanin i jedan od članova Građevinskog odbora za izgradnju vodovoda Zoran Nikolić zahvalio je svima koji su doprinijeli da voda stigne i u Nikoliće, prisjećajući se da je više od 15 godina vodu za svoje domaćinstvo dovozio u cisterni.
– Uz podršku grada i gradonačelnika, te mještana koji su učestvovali dijelom u izgradnji vodovoda, uspjeli su u vrlo kratkom roku da realizujemo ovaj projekat. Voda je bila velika potreba i bez podrške mi sami mještani ne bi mogli ništa da uradimo – rekao je Nikolić, dok je
Milan Vlajić dodao da je ovaj zaseok dugo čekao na vodu.
– Ovo je za nas veliki dan, koji smo mi svi u ovom sokaku godinama čekali. Do sada sam se za vodu snalazio na razne načine, u buradima sam je dovozio iz Ukrine. Sada će nam život biti mnogo lakši – rekao je Vlajić.
Radost zbog izgradnje vodovoda sa mještanima je podijelio i gradonačelnik Milorad Simić.
– Projekat je koštao 96.000 KM, od čega je grad obezbijedio 64.000, a domaćini su prikupili 31.500 KM. Svaki čovjek i domaćinstvo koje dobije vodu je sreća
– rekao je Simić.
Nadzor nad ovim projektom vodila je inžinjer građevine Biljana Stojčić pojasnila je detalje vodovoda.
– Mreža je duga oko dva kilometra i njome je obuhvaćen 21 korisnik. S obzirom da je naselje više od distributivnog cjevovoda odakle je namjenjeno snabdjevanje pitkom vodom izgrađeno je i postrojenje za podizanje pritiska – kazala je Stojčićeva.
Gradska uprava danas je sklopila ugovor o nastavku izgradnje još jednog vodovoda – „Lipe“ koji će vodom snabdjeti oko 40 korisnika u kalenderovačkom kraju.

Related posts

Градина и Модран и сутра без струје

admin

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА СТИПЕНДИСТИМА 9. МАРТА

admin

ДЕРВЕНТА УГОСТИЛА ОКО 400 ПРЕДШКОЛАЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još