Новости

Vrtić „Trol“ korak
bliže proširenju

Vrtić „Trol“ još je jedan korak bliže planiranom proširenju i otvaranju vrata za više od stotinu novih mališana, nakon što je danas potpisan ugovor o zamjeni prostorija između Fonda zdravstvenog osiguranja i Gradske uprave.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Milorad Simić i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić, a ova ustanova u zamjenu za poslovni prostor u blizini vrtića, koji će postati dio „Trola“, na korišćenje je dobio prostorije u okviru Doma zdravlja.
Načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave Spomenka Živanić objasnila je da je ovim ugovorom završena procedura zamjene poslovnih prostora.
– Skupština grada je prethodno donijela odluku da se prostorije zamjene, a prema procjeni vještaka Gradska uprava je trebala da uplati razliku tržišne vrijednosti nepokretnosti u iznosu od 1.935 KM, što smo i učinili. Ugovor je potpisan i ovjeren kod notara – kazala je Živanićeva.
Ona je ranije objasnila da je završena projektna dokumentacija za proširenje vrtića, te da se provode preostale procedure koje prethode raspisivanju tendera za izbor izvođača radova.
Potreba za proširenjem vrtića javila se s povećanim interesovanjem roditelja da djecu upišu u „Trol“, a na čijoj listi čekanja je više od stotinu mališana. Gradska uprava, prepoznajući ovaj problem, kupila je poslovne prostore „Adiko banke“ i „Sloboproma“, te zamijenila prostor sa Fondom zdravstvenog osiguranja, a koji se nalaze u neposrednoj blizini sadašnjeg objekta vrtića i koji su ocijenjeni kao najpogodniji za ovu namjenu.
Kada vrtić bude proširen mjesta će biti za još oko šest grupa, a djeca će imati i sve prateće sadržaje, uključujući i fiskulturnu salu.

Related posts

Дервента достојанствено одала почаст хероју

admin

111 година брижљиво
пратимо живот Дервенте

Derventski List

Саопштење редакције
Дервентског листа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još