ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Zbogom đačko doba!

Uz muziku, pjesmu, ali i suze i zagrljaje, derventski maturanti proslavljaju danas posljednji dan nastave.
Ove godine srednjoškolsko obrazovanje završilo je ukupno 216 učenika, odnosno, 100 učenika Stručne i tehničke škole i 116 učenika Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“.
Raspjevani maturanti slavili su završetak đačkog doba u školskom dvorištu uz trubače, poslije čega je uslijedio defile ulicama grada.
Maturantkinja Ivana Tošić nije krila oduševljenje završetkom srednjoškolskog obrazovanja.
– Srednju školu ću pamtiti po brojnim zanimljivostima i drugarima, a posljednji dan po dobrom raspoloženju, zabavi i tome što smo svi zajedno – rekla je Tošićeva.
Završetak đačkog doba sa tugom je dočekala Silvana Vinčić.
– Žao mi je što se više nećemo viđati svaki dan, a vjerovatno se nećemo ni sretati tako često – rekla je Vinčićeva koja je, kao i drugari iz njenog razreda, ponijela majicu sa natpisom „Cirkus bili smo, za sve uvijek krivi smo“.
Po tradiciji, svaki razred nosio je drugačije majice na kojima su ispisane duhovite poruke, poput „Popi kau i bjež“, „SniŽiće nam vladanje“, „Kraljevi smo kakvih nema, u zbornici glavna tema“, „Bolje čaša u ruci nego posao u struci“ i slično.
Maturske zabave
U svijet odraslih u svečanom ruhu učenici Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ kročiće u petak, 9. juna maturskom zabavom u hotelu „Biser“, dok će sedam dana poslije, 16. juna, matursku proslavu na istom mjestu imati i učenici Stručne i tehničke škole.

Related posts

Викенд у знаку матурских
забава основних школа

Derventski List

МАТУРСКОМ ЗАБАВОМ ЗАКОРАЧИЛИ У НОВЕ ИЗАЗОВЕ

admin

Саобраћајне гужве поред школа горући проблем

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još