EкономијаИЗДВОЈЕНО

„Амика“ прославила 20 година
успјешног пословања

Компанија „Амика“ вечерас је пријемом за пословне сараднике и клијенте, којем су присуствовали и представници Градске управе, Амбасаде Италије у БиХ и друге званице, прославила 20 година успјешног пословања.
Директорица фабрике Соња Маркелић подсјетила је на почетке пословања овог привредног друштва чији годишњи промет достиже 25 милиона марака.

-Почели смо 2003. године са 116 радника преузетих од фабрике „Демос“, а данас бројимо 655 запослених и успјешно дјелујемо у два сектора производње обуће, бризгана обућа и кожна женска обућа, са 24 машине за бризгање. Просјек нашег годишњег промета износи 25 милиона марака – рекла је Маркелићева додавши да је читава производња усмјерена ка извозу.
-За 20 година постојања извезли смо 104 милиона пари обуће. Однедавно имамо погон у Броду са педесетак радника у зависности од потребе. Орјентисани смо на аутоматизацију производње, набавку нових машина и улагање у енергетску ефикасност фирме, те стално имамо потребу за новим радницима – истакла је Маркелићева.
Замјеник градоначелника Синиша Јефтић честитао је овом привредном друштву јубилеј истакавши да се ради о фирми која има значајно мјесто у привредном животу Дервенте.
-У име Градске управе и градоначелника, и у своје име, честитам вам велики јубилеј, јер није мало егзистирати и радити, запошљавати 20 година. Честитам вам на труду и одлучности које сте у протеклом времену уложили у Дервенту и запослили наше суграђане. Захваљујем се и на друштвеној одговорности, с обзиром да учествујете у разним акцијама и подржавате наше суграђане – рекао је Јефтић.
Предсједник Уније послодаваца Републике Српске Саша Тривић истакао је да Република Српска има много користи од успјешности пословања „Амике“.

– Радници у овој фабрици имају плате изнад просјека у грани, али и бољи статус. Камо среће да имамо више оваквих предузећа. Видјели смо да власник не износи одавде капитал, што значи да је Република Српска повољно окружење за стране инвестиције и мислим да нам треба још више оваквих инвеститора. Када нађете једног доброг инвеститора он доведе одмах и друге и мислим да само двије – три општине у РС имају овакав статус као Дервента – нагласио је Тривић.
Пријему су присуствовали и замјеник амбасадора Италије у БиХ Лоренцо Донатели, директор Уније послодаваца Републике Српске Саша Ачић, народни посланик Перо Ђурић, те други гости.

Related posts

Малишани се одлично снашли у свијету музике

admin

СОЧАНИЦА ПОПРИШТЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ, СПОРТА И МУЗИКЕ

admin

Почињу да раде тржни центри, кафићи остају затворени

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još