Друштво

Акција за помоћ породици
Тривић ујединила хуманисте

Акција прикупљања помоћи за породицу Тривић из Горњих Церана, а коју је повело Коло српских сестара „Царица Милица“ у оквиру Светосавског бала, настављена је кроз прикупљање средстава и донација.

Бројни суграђани, али и хуманисти из иностранства већ су показали хуманост, а прилику за доброчинство имају и даље сви они који то могу и желе.

Према ријечима предсједнице Кола српских сестара Ђурђа Додиг – Пијетловић донације пристижу сваког дана и увећавају цифру неопходну за лијечење Бранке Тривић и њеног сина Игора.

– До саме вечери Светосавског бала прикупљено је 39.680 марака, а сада је та цифра удвостручена и сваког дана пристижу нове уплате. Заиста смо захвални људима и изненађени смо хуманошћу. Још једном молимо да се новац уплаћује искључиво на жиро – рачун Кола српских сестара у Дервенти, јер ћемо на тај начин задржати транспарентност и лакшу евиденцију – истакла је Додиг – Пијетловићева додавши да су се суграђани и самоиницијативно организовали у прикупљању средстава за помоћ породици Тривић.

– Највише смо одушевљени гестовима људи који самоиницијативно организују разне облике скупљања помоћи, без иницијативе кола. Тренутно мислим да имамо око десет мјеста на којима је могуће донирати средства остављајући новац у кутијама, такође и путем радионица, а у ресторану „Ловац“ организовано је вече са музиком уживо са циљем прикупљања помоћи. Крајем фебруара, тачније 25. фебруара, планиран је хуманитарни концерт у Осињи на којем је учешће најавило доста извођача и познавајући тај крај очекујемо велику подршку. Ниједна манифестација и ниједан облик прикупљања помоћи није мање битан, нити мање значајан – казала је предсједница кола додавши да је борба којој су се Дервенћани одазвали у великом броју и даље утрка са временом.

– Тој породици ће требати јако пуно средстава, борба је пред њима, а можда им је сада за нијансу лакше, јер су постали свјесни колико су људи уз њих на овај начин – казала је она.

Уплате

Уплате је из БиХ могуће су на жиро – рачун Кола српских сестара у Дервенти: 5553000037493472, док су из дијаспоре могуће уплате

IBAN: AT76 3699 0000 0914 5988

BIC: RBRTAT22

BLZ: 36990

За више информација могуће је обратити се на бројеве телефона 065/882-265, 066/747-886 и 065/819-254.

Related posts

Безбиједност грађана и организација Вашара теме састанка

admin

Ђаци отпутовали на излет који су сами „зарадили“

admin

ЦЕНТРУ „БУДУЋНОСТ“ 55 КОМПЛЕТА ПОСТЕЉИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još