ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Аплицирање за средства из мађарског фонда до 15. октобра

Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за набавку пољопривредних машина и опреме из програма Владе Мађарске отворен је до 15. октобра, а регионална канцеларија фондације „Прогресус“ у Дервенти на располагању је ратарима за информације и помоћ при аплицирању за ова средства.

Фондација за одрживи развој „Прогресус“ расписала је 1. септембра јавни позив за подношење пријава за субвенције у износу до 70 одсто за куповину пољопривредних машина, опреме и алата произведених у Мађарској, а пољопривредници из Републике Српске имају могућност да до 15. октобра аплицирају за бесповратна средства за набавку механизације. Подшка се креће од 2.500 до 25.000 евра.

Канцеларија „Прогресуса“ у Дервенти једна је од четири канцеларије у РС и Брчко Дистрикту која пружа подршку ратарима при аплицирању на јавни позив.

– Наш главни циљ је да помогнемо у логистичкој сфери при пријави на јавни позив. Важно је напоменути да једно газдинство може да поднесе само једну апликацију, али у њој може бити набавка неколико машина – казала је Драгана Дувњак из те канцеларије додајући да је овај програм добра прилика за обнову механихације и да је ратари не би требали пропустити.

– Свима савјетујемо да не чекају посљедња два дана да се пријаве на позив, јер ипак треба прикупити одређену документацију – истакла је Дувњак.

Пријаве на јавни позив могуће су искључиво на интернет страници Фондације за одрживи развој www.forsrpska.org.

Related posts

МАРЧЕЛО: НЕКУЛТУРА СЕ ШИРИ КАО КОРОВ

admin

Радионица прилика за учење о празнику и дружење

admin

Бесплатан превоз на литургију у Добој

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još