ИЗДВОЈЕНОНовости

БАЈРАМСКИМ КОНЦЕРТОМ УЉЕПШАН ПРАЗНИК

Бајрамски концерт Армина Музаферије одржан је вечерас у Центру за културу, а привукао је велики број исламских вјерника који су дошли да уживају у духовним пјесмама, али и севдаху.
Концерт је одржан по први пут, а приредила га је Исламска заједница у БиХ и Меџлис исламске заједнице Дервента, чији је главни имам Берзад Пашановић истакао да је идеја за оваквим концертом постојала од раније, али да није било капацитета да се она и реализује.
– Када је на чело нашег бањалучког муфтијства дошао Нусрет Абдибеговић, дао нам је подршку и срећни смо да Бошњацима у Дервенти, како повратницима, тако и домаћим и онима у дијаспори, можемо у ове бајрамске дане пружити једно вече духовне музике и трачак културе. Дервента свакако његује и баштини културу. На овај начин вјерницима честитамо Курбан – бајрам и захваљујемо на пруженој подршци за наше пројекте са жељом да и у будућности сарађујемо – рекао је Пашановић додајући да не може бити незадовољан положајем Бошњака у Дервенти, али да постоји простор да се он унаприједи.
Бањалучки муфтија Нусрет Абдибеговић изразио је наду да ће овакви догађаји постати традиција, те је обећао своју подршку.
– Ово је за нас Бошњаке врло важно и значајно. Амбијент живота и суживота у овом граду је отворен и који показује своје свијетло лице. Драго ми је да одавде могу да честитам благдан Бајрам Шериф Мубарек Олсун са жељом да сви људи живе у миру – рекао је Абдибеговић
Организацију концерта подржао је и начелник општине Милорад Симић, који је честитао празник свим муслиманима.
– Као и све друге лијепе радње које људима чине задовољство, ми из руководства локалне заједнице то апсолутно подржавамо и срећан сам што сам овдје да подијелим радост великог муслиманског празника Курбан-  бајрама. Свим драгим вјерницима желим све добро, да у њихове куће сиђе благост онога који је, како муфтија каже, господар свјетова – рекао је Симић.

 

Related posts

СВИ ЗАРАЖЕНИ ИЗ „ЗЛАТНОГ ЛУГА“ АДЕКВАТНО ЗБРИНУТИ

admin

Постхумно одликована још
два погинула борца из Дервенте

Derventski List

Слиједи пројектовање 22 крака осињског водовода

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još