ИЗДВОЈЕНОНовости

БАЈРАМСКИМ КОНЦЕРТОМ УЉЕПШАН ПРАЗНИК

Бајрамски концерт Армина Музаферије одржан је вечерас у Центру за културу, а привукао је велики број исламских вјерника који су дошли да уживају у духовним пјесмама, али и севдаху.
Концерт је одржан по први пут, а приредила га је Исламска заједница у БиХ и Меџлис исламске заједнице Дервента, чији је главни имам Берзад Пашановић истакао да је идеја за оваквим концертом постојала од раније, али да није било капацитета да се она и реализује.
– Када је на чело нашег бањалучког муфтијства дошао Нусрет Абдибеговић, дао нам је подршку и срећни смо да Бошњацима у Дервенти, како повратницима, тако и домаћим и онима у дијаспори, можемо у ове бајрамске дане пружити једно вече духовне музике и трачак културе. Дервента свакако његује и баштини културу. На овај начин вјерницима честитамо Курбан – бајрам и захваљујемо на пруженој подршци за наше пројекте са жељом да и у будућности сарађујемо – рекао је Пашановић додајући да не може бити незадовољан положајем Бошњака у Дервенти, али да постоји простор да се он унаприједи.
Бањалучки муфтија Нусрет Абдибеговић изразио је наду да ће овакви догађаји постати традиција, те је обећао своју подршку.
– Ово је за нас Бошњаке врло важно и значајно. Амбијент живота и суживота у овом граду је отворен и који показује своје свијетло лице. Драго ми је да одавде могу да честитам благдан Бајрам Шериф Мубарек Олсун са жељом да сви људи живе у миру – рекао је Абдибеговић
Организацију концерта подржао је и начелник општине Милорад Симић, који је честитао празник свим муслиманима.
– Као и све друге лијепе радње које људима чине задовољство, ми из руководства локалне заједнице то апсолутно подржавамо и срећан сам што сам овдје да подијелим радост великог муслиманског празника Курбан-  бајрама. Свим драгим вјерницима желим све добро, да у њихове куће сиђе благост онога који је, како муфтија каже, господар свјетова – рекао је Симић.

 

Related posts

БОЛЕСТИ СРЦА ГОДИШЊЕ ОДНЕСУ 7.000 ЖИВОТА

admin

У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ ПЕТОРО ПРИСТИГЛИХ АУТОБУСОМ ИЗ АУСТРИЈЕ

admin

ПОЛИЦИЈА СПРИЈЕЧИЛА САМОУБИСТВО ВЈЕШАЊЕМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još