Култура

БИВША КОШАРКАШИЦА ГОВОРИЛА О РАЉАМА НАСИЉА

Бивша кошаркашица „Партизана“ Јелица Дабовић синоћ је у  Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ представила своје књиге „Тајна једног осмеха“ и „Опроштај“ у којима говори о породичном насиљу, али и другим недаћама које је проживјела током каријере у познатом спортском колективу.

– Писање књиге је била потреба моје душе, тачније, желела сам да испричам нешто што сам толико дуго чувала у себи, а то је првенствено страховито породично злостављање. Нажалост, такозвани „завет ћутања“ довео нас је до тога да  у року од пет дана имамо четири убијене жене. То је нешто језиво и толико страшно да једноставно немам речи. Одлучила сам да управо том чињеницом започнем вечерашњу трибину – рекла је Дабовић, сестра кошаркашица Милице и Ане Дабовић.

– Кажу да се у Србији годишње деси више од 30 убистава жена, медјутим, то су оне које су медијски пропраћене, односно, оне чија је смрт „изашла“ у новинама. С друге стране, кажу да незваничан број износи око стотину. Често се дешава да девојке жртве злостављања у породици касније привуку новог злостављача у виду партнера или мужа. Наравно, жене то не раде свесно, а сви врло добро знамо да је подсвест јача од свести – казала је ауторка.

Након промоције, одржана је интерактивна трибина на тему „Насиље, смјернице и одговори на питање на који начин га превазићи и изборити се с тим“.

Related posts

„Флутете“ сервирале музичке посластице

admin

СТИХОВИ САТКАЛИ МАГИЧНО ВЕЧЕ

admin

Промоција дјела „Говорим другим језиком“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još