ИЗДВОЈЕНОНовости

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА ДАНАС

Празник посвећен првом српском архиепископу, светитељу и просвјетитељу Светом Сави у Дервенти се прославља низом пригодних манифестација.

Светосавска академија, коју организује Светосавска омладинска заједница, биће одржана данас у Центру за културу од 17 часова.

– У програму ће учествовати ученици основних школа „19. април“ и „Никола Тесла“, Средњошколског центра „Михајло Пупин“, Стручне и техничке школе, као и ученици Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ – рекли су из Светосавске омладинске заједнице.

Данас се одржава и светосавско вече просвјетних радника, с тим да ће славски обред и свечана вечера бити уприличени у ресторану Центра за културу у 18 часова. У улози домаћина овогодишњег заједничког славља просвјетара биће Основна школа „19. април“.

Славским обредом и приредбама школска слава, Свети Сава, у понедјељак, 27. јануара, биће прослављена и у свим основним школама на подручју општине. У Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима додали су да ће по завршетку предвиђеног програма родитељи имати прилику да погледају изложбу ученичких радова.

Свети Сава је и крсна слава Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, а свечани пријем тим поводом биће одржан у понедјељак, 27. јануара, у Центру за културу у 12 часова.

Related posts

Локални парламент засједа 30. јуна

admin

Плес и позитивна енергија испунили град

admin

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još