Друштво

Брига о ријекама, такмичења
и проширење чланства у фокусу

Спортско риболовно друштво „Укрина“ има дуг списак планова и активности за ову годину, између осталог, неколико акција чишћења и одржавања обала и корита Укрине у Саве и прилазних путева ријекама, риболовачка такмичења и порибљавање ријеке.

Осим тога, дио активности биће усмјерен на повећање чланства и путем организовања школе риболова, те инзивинији рад рибочуварске службе.

Предсједник Управног одбора „Укрине“ Никола Стринић рекао је да је друштво лани имало 320 чланова, а да је у овој години планирано повећање броја чланова и подмлађивање друштва. Такође, у том, циљу биће настављена и сарадња са градским установама, али како би се заштита ријекла подигла на виши ниво.

– Предстоји  нам одржавање редовне годишње скупштине, и обиљежавања 22. марта, Свјетског дана вода и 22. априла, Дана планете земље – казао је Стринић.

Љубитељи риболова и ове године имаће прилику да учествују у традиционалним риболовачким и гастрономским манифестацијама „Сомијади“, „Фишијади“, „Вашарском купу“, Меморијалном купу „Станко Марјановић“, такмичењу у лову рибе удицом на пловак и другим.

Стринић је подсјетио да је почело и издавање риболовних дозвола, као и подјела увјерења о положеном испиту.

Рибочувар Драженко Пилиповић казао је да је лани имао 586 обилазака подручја за које је задужен, те да је обавио 730 контрола.

– Нисам уочио неправилности, а риболовци се претежно придржавају основних правила о спортском риболову и прати се вријеме ловостаја по врстама, а они који су се оглушили о прописе, били су упозорени и уловљена риба је враћена у ријеку – рекао је Пилиповић уз позив риболовцима да на вријеме прибаве годишњу дозволу.

Related posts

Изложба под називом
„Носили су заставе слободе“ сутра

Derventski List

ИЗГУБЉЕНИ ЖИВОТИ У САОБРАЋАЈУ ПАЛЕ АЛАРМ

admin

„ТРОЛОВЦИ“ НТЦ СИСТЕМОМ УЧИЛИ О МЕКСИКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još