Друштво

БУДУЋНОСТ ГРАДИ ПРОШИРУЈУЋИ ЗНАЊЕ

Марљивост и предан приступ настави, као и високи пласмани на бројним такмичењима, донијели су Борису Миоданићу титулу ученика генерације Основне школе „Никола Тесла“, а овај вриједни ђак се у будућности види у области математике и информатике.

Залагање током учења Миоданић је окрунио највишом оцјеном из свих предмета, а тиме и „Вуковом дипломом“, а титула ученика генерације има велики значај за њега.

– Много ми значи то што сам изабран за ђака генерације, јер то значи да се сав труд који сам уложио током досадашњег школовања, исплатио. Ишао сам на такмичења и остварио значајне резултате из математике, информатике, хемије, физике, српског, енглеског и њемачког језика, а најзначајнији су ми пласмани на такмичењима из математике и информатике – рекао је миоданић објаснивши да усљед тренутне ситуације узроковане пандемијом, регионална такмичења нису одржана, а он је стекао могућности да се такмичи и на том рангу.

Учење му, како каже, никада није тешко падало, штавише,  школско градиво му је било занимљиво. Ипак, највише пажње је посвећивао математици и информатици, те је одлучио да ће школовање да настави у струци у којој су та два предмета основ.

– Математика и информатика су ми омиљени предмети и највише сам пажње посвећивао том градиву, а из тог разлога сам и уписао гимназију рачунарско – информатичког смјера, јер сматрам да ћу се ту добро снаћи – казао је овај марљиви ученик.

Из школе ће понијети лијепе успомене, како на такмичења, тако и на дружење и путовања, а посебно се захвалио својим наставницима који су га подстицали и пружали му подршку.

Квиз

ОШ „Никола Тесла“ лани је била учесник квиза „Научи се, човјече“, а један од чланова екипе који су представљали дервентску школу, био је управо Борис Миоданић.

Related posts

Промоција отвара „Дервентско срце“

Derventski List

У току чишћење наноса отпада из Укрине

admin

Здравље, спорт и нова знања

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još