Култура

„Вихор“ бира најбољу пјесму о љепотама вода

Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента поводом 21. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2022“ расписује наградни

 

К О Н К У Р С

за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

 

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да се пријаве на конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

  1. Пјесма посвећена љепотама вода;
  2. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци;
  3. Пјесма о теми „Укрински цвијет“.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад искључиво потписан шифром, без рјешења шифре, мора бити у року трајања конкурса достављен и путем мејл адресе skkvihorderventa@gmail.com.

Радови треба да буду писани на српском језику у фонту Times New Roman 12 и да садрже највише 28 стихова, у супротном исти неће бити узети у обзир код оцјене жирија. За ауторство рада одговара кандидат/аутор.

Пристигли радови се не враћају.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима Српског књижевног клуба „Вихор“ Дервента. Биће проглашен и дипломом и пригодним даром награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови „Вихора“ који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији „Пјесма посвећена љепотама вода“.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају било какве спријечености доласка награда ће бити уручена првој следећој пјесми са ранг – листе жирија као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији.

Достављањем пјесме на конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове овог конкурса, изборне критеријуме и правилник организатора, без било каквих примједби и захтјева. Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири одабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћириличном писму.

Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и никоме неће бити достављан путем поште.

Сусрети ће бити одржани 5. и 6. августа 2022. године у Дервенти. О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници конкурса биће обавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре.

Рок за слање пјесма неће се продужавати.

Радове слати најкасније до 10. јула 2022. године, на адресу: Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента,  н/р предсједника Ненада Симића, Улица Краља Петра 1 број 20, 74400 Дервента, РС-БиХ са назнаком: За конкурс „Вихор“, са обавезним означавањем категорије за коју се пјесма доставља.

 

Предсједништво

Српског књижевног

клуба „Вихор“ Дервента

Related posts

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

admin

„Весело поврће“ пренијело поруку о здравој исхрани

admin

Музиком креирали вече за памћење

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!