Култура

ВЈЕШТИНАМА ЗА КЛАВИРОМ ПОБРАЛЕ ПЕТ ПРВИХ НАГРАДА

Ученице Одјељења музичке школе у ОШ „Никола Тесла“ са такмичења музичких школа које је одржано 7. марта у Добоју кући су донијеле пет првих награда из клавирског дуа и клавира соло.

Ђаке су за такмичење, чији је домаћин била добојска Музичка школа „Маркос Португал“, припремале професорице Маја Ђокић, Нада Вукичевић-Толић и Валентина Шатара.

– Класа професорице Маје Ђокић освојила је три прве награде, с тим да је ученица Ања Сибинчић уз то што је освојила I-1 награду од 99 бодова, уједно и побједник у својој категорији добивши златну медаљу, те је своју школу представљала и на вечерњем концерту побједника у Добоју. Анђела Орландо је освојила I-2 награде или 98,6 бодова за соло клавир, док је Кристина Павичић освојила I-5 награду и 91,3 бода такође за соло клавир – казала је Ђокићева додавши да су професорице Шатара и Вукичевић-Толић заједничким снагама припремиле ученице Сару Дубајић и Стефани Станић за клавирски дуо.

– Ове ученице су освојиле заслужену прву награду и 95 бодова, док је Валентина Шатара освојила и I-4 награду на клавиру соло припремивши ученицу Теодору Зарић – казала је Ђокићева која је захвалила руководству ОШ „Никола Тесла“ за разумијевање и финансијску подршку за одлазак на такмичење.

– Награде које су ученици освојили доказ су да смо оправдали указано повјерење и школу представили у најбољем свјетлу – истакла је Ђокићева.

Жири

Професорица Маја Ђокић, уз професоре из Тузле и Бањалуке, била је и члан жирија приликом оцјењивања такмичара.

– Атмосфера на такмичењу је била веома позитивна, а организација одлична, за шта руководство добојске школе заслужује све похвале – истакла је она.

Related posts

ДИПЛОМЕ ЗА 27 МЛАДИХ СТРИП АУТОРА

admin

Ћирилица благо које
је запостављено

Derventski List

ИЗЛОЖБА РАДОВА ГОРАНА БИЈЕЛИЋА ВЕЧЕРАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još