Култура

Галерију библиотеке
испунили ученички радови

Радови 51 ученика од шестог до деветог разреда Основне школе „Никола Тесла“ који одражавају ликовно и креативно изражавање представљени су вечерас у галерији Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Ријеч је о 58 радова потеклих из киста ученика током ове школске године, а радове различитих мотива цвијећа, лица, руку, музичких инструмената, али и апстрактних елемената, изабрала је професорица Јелена Бардак.

-Идеја је потекла од тога да смо раније имали простор у ходнику намијењен за изложбу радова, а сада, с обзиром да наставу одржавамо у просторијама других школа, радови и даље настају, али немамо гдје да их изложимо. Тако сам дошла на идеју да створим прилику да покажемо шта ученици све умију да ураде у оквиру ликовне културе – рекла је Бардакова додавши да се кроз радове може видјети таленат ученика, али и стрпљивост, упорност и истрајност

-Ученици су кроз своју радиност показали да могу ликовно да се изразе на лијеп начин и то и јесте циљ ове наставе – казала је Бардакова изразивши наду да ће овај вид приказивања ученичких радова на годишњем нивоу постати традиционалан.
Отворење изложбе нумерама на клавиру су обогатили ученици Музичке школе, а ова изложба биће доступна током двије седмице.

Милијана Жунић

Related posts

„Дервентско срце“ доноси
низ културних вечери

Derventski List

Четири дана посвећена
љепотама Укрине

Derventski List

„Матица дијаспора“ угостила чланове „Вихора“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još