Друштво

Гимназија искристалисала стазу за будућност

Четири године стицања нових знања, пријатељстава, али и вриједног рада, неизбрисив су дио средњошколског образовања, које је искристалисало стазу за будућност којом се надам да ћу ускоро кренути.

Казала је то ученица генерације међу четворогодишњим занимањима у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ Сузана Тешендић која се припрема за пријемни испит на Факултету техничких наука у Новом Саду на смјеру Графичко инжењерство и дизајн.

Знање које је стекла у гимназији, како каже, настојаће да искористи на најбољи могући начин у даљем школовању.

– Гимназију општег смјера сам, прије свега, уписала зато што пружа добру подлогу за даље образовање и у суштини шири знање из разних области. Када сам уписивала средњу школу, нисам још била сигурна чиме тачно желим да се бавим у будућности, али сам била сигурна да желим да наставим школовање, тако да је мој избор „пао“ на гимназију која је донијела доста изазова, захтијевала труд и залагање, али ни због чега не жалим – казала је Тешендићева која истиче подршку и залагање професора СШЦ „Михајло Пупин“ да ученицима што боље пренесу знање.

Посебно изазован период, истиче, било је одвијање наставе на даљину.

– То је био изузетно изазован, захтјеван и исцрпљујући период, јер смо већину градива морали да прелазимо сами. То је имало, наравно, и своју добру страну, јер смо могли да увидимо своје могућности – рекла је Тешендићева додајући да без обзира на ту, али и све остале препреке, период средње школе сачуваће као најљепшу успомену.

Пут до титуле ученице генерације, Тешендићева је, осим у редовној настави, крчила и на такмичењима и то из математике и физике, постижући запажене резултате.

– У трећем разреду освојила сам четврто мјесто на регионалном такмичењу из физике, а у четвртом разреду друго мјесто на истој смотри, док сам на такмичењу из математике била четврта у добојској регији – објаснила је Тешендићева.

Хобији

Ова ученица добру организацију истиче као пресудан фактор у постизању врхунских резултата током наставе, али и посвећености хобијима. Наиме, Сузана Тешендић је већ деценију члан Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“, а пет година је дио Српског књижевног клуба „Вихор“.

– Поред фолклора, слободно вријеме сам посвећивала писању поезије, што је поред фолклора, нешто у чему заиста уживам. Љубав према поезији развила се још у основној школи, а све је почело од дјечијих пјесмица, и ево постала сам члан „Вихора“. Волим да се изражавам на тај начин, а инспирацију црпим из свакодневице – рекла је ова матуранткиња, а њени радови свјетло дана угледали су у заједничким зборницима објављеним поводом Илинданских пјесничких сусрета.

Related posts

Купалишта „умивају“ мјештани и посјетиоци

admin

Бројни малишани на тргу
дочекали дјечију нову годину

Derventski List

Пакетима помоћи обрадовали 13 породица

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još