ИЗДВОЈЕНОНовости

Главна улица добила модеран изглед

Улица краља Петра Првог послије реконструкције вриједне више од 832.000 марака добила је модеран изглед и значајно је функционалнија, а уљепшала је и  разгледницу центра града.

Радови су у двије фазе извођени на 325 метара саобраћајнице, од „Хармана“ до кружног тока „Рампа“, а обухватали су реконструкцију водоводне мреже са прикључцима, изградњу оборинског колектора са прикључцима, те нове прикључке на већ постојећи фекални колектор. Нови асфалт окружују тротоари, јавна расвјета и дрворед.

Улицу је данас обишао градоначелник Милорад Симић са сарадницима, поручивши да је реконструкција ове саобраћајнице финансирана из буџета града.

– Увијек се радујем када урадимо нешто што ће обрадовати и наше суграђане и уљепшати слику града.  Улица је реконструисана, не само „пресвучена“ новим асфалтом, што отклања бојазан да би у скорије вријеме морали поново да је обнављамо. Важно је истаћи да смо за ове радове, који су обухватали и изградњу прилаза Полицијској станици, новац издвојили из властитог буџета, без задуживања, а ту срећу и задовољство имамо и за још десетак других пројеката – рекао је Симић истакавши да се буџетом располаже домаћински.

– Дервента је град са јако ниском стопом кредитног задужења, од нешто више од два одсто, што је најмање кредитно задужење у РС, а можда и шире. Већ на предстојећем засједању Скупштине града распоређујемо суфицит од 1,5 милиона КМ, из чега ћемо финансирати нове пројекте – додао је градоначелник поручивши да ће Дервента послије завршетка радова у Улици одред Живојина Мишића, паркинга код Старе цркве у Српској вароши, као и преосталим пословима код Православног гробља, имати другачији изглед.

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић казао је у Улици краља Петра Првог, која је отворена за саобраћај, преостало да буде урађен дио хоризонталне сигнализације.

– Радови су проведени према пројектној документацији и у предвиђеном року од 180 дана. Имали смо отприлике три мјесеца паузе у зимском периоду, али све је завршено како је и планирано – рекао је Новић, а ово одјељење проводило је и надзор над извођењем радова.

– Наизазовније су биле инсталације, јер захтјевају доста пажње, а и дошли смо до зимског периода и морали смо да зауставимо радове због дубине ископа – казала је Санела Ковачевић из овог одјељења.

Осим градоначелника и сарадника, реконструисаном главном улицом прошетали су и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, као и одборници у локалном парламенту.

Предстојећи пројекти

Како је најавио начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић у наредном периоду предвиђена је реализација још неколико пројеката.

– Планирано је потписивање уговора за расподјелу 610.000 КМ за уређење 15 градских улица и тротоара, а гледаћемо да задовољимо потребе свих насеља, од Чардака, Гаковца, Луга и других. Осим тога, планирано је још 700.000 КМ за градско подручје – рекао је Новић.

Related posts

Подршка спорту од око пола милиона КМ

admin

ЧВРСТО ЧУВАТИ ИЗВОЈЕВАНУ СЛОБОДУ

admin

ОКЕР БОЈА УКРИНЕ УКЉУЧИЛА АЛАРМЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još