ИЗДВОЈЕНОНовости

Главна улица добила модеран изглед

Улица краља Петра Првог послије реконструкције вриједне више од 832.000 марака добила је модеран изглед и значајно је функционалнија, а уљепшала је и  разгледницу центра града.

Радови су у двије фазе извођени на 325 метара саобраћајнице, од „Хармана“ до кружног тока „Рампа“, а обухватали су реконструкцију водоводне мреже са прикључцима, изградњу оборинског колектора са прикључцима, те нове прикључке на већ постојећи фекални колектор. Нови асфалт окружују тротоари, јавна расвјета и дрворед.

Улицу је данас обишао градоначелник Милорад Симић са сарадницима, поручивши да је реконструкција ове саобраћајнице финансирана из буџета града.

– Увијек се радујем када урадимо нешто што ће обрадовати и наше суграђане и уљепшати слику града.  Улица је реконструисана, не само „пресвучена“ новим асфалтом, што отклања бојазан да би у скорије вријеме морали поново да је обнављамо. Важно је истаћи да смо за ове радове, који су обухватали и изградњу прилаза Полицијској станици, новац издвојили из властитог буџета, без задуживања, а ту срећу и задовољство имамо и за још десетак других пројеката – рекао је Симић истакавши да се буџетом располаже домаћински.

– Дервента је град са јако ниском стопом кредитног задужења, од нешто више од два одсто, што је најмање кредитно задужење у РС, а можда и шире. Већ на предстојећем засједању Скупштине града распоређујемо суфицит од 1,5 милиона КМ, из чега ћемо финансирати нове пројекте – додао је градоначелник поручивши да ће Дервента послије завршетка радова у Улици одред Живојина Мишића, паркинга код Старе цркве у Српској вароши, као и преосталим пословима код Православног гробља, имати другачији изглед.

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић казао је у Улици краља Петра Првог, која је отворена за саобраћај, преостало да буде урађен дио хоризонталне сигнализације.

– Радови су проведени према пројектној документацији и у предвиђеном року од 180 дана. Имали смо отприлике три мјесеца паузе у зимском периоду, али све је завршено како је и планирано – рекао је Новић, а ово одјељење проводило је и надзор над извођењем радова.

– Наизазовније су биле инсталације, јер захтјевају доста пажње, а и дошли смо до зимског периода и морали смо да зауставимо радове због дубине ископа – казала је Санела Ковачевић из овог одјељења.

Осим градоначелника и сарадника, реконструисаном главном улицом прошетали су и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, као и одборници у локалном парламенту.

Предстојећи пројекти

Како је најавио начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић у наредном периоду предвиђена је реализација још неколико пројеката.

– Планирано је потписивање уговора за расподјелу 610.000 КМ за уређење 15 градских улица и тротоара, а гледаћемо да задовољимо потребе свих насеља, од Чардака, Гаковца, Луга и других. Осим тога, планирано је још 700.000 КМ за градско подручје – рекао је Новић.

Related posts

Захвалнице за 16 волонтера за пружену руку помоћи

admin

ПОЛИЦИЈА ЗА 15 МИНУТА ПРОНАШЛА УКРАДЕНИ „BMW”

admin

ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ВАШАРА И САЈМА ПРИВЕДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još