Друштво

Годишњи концерт СКУД-а „Дервента“ вечерас

Српско културно – умјетничко друштво „Дервента“ одржаће вечерас традиционални годишњи концерт којим ће обиљежити 28 година постојања и рада.

Осим чланова друштва, у Центру за културу са почетком у 19 часова, наступиће и ансамбл СПКД „Просвјета“ из Прњавора.

– Наш традиционални концерт је прилика да се представе сви чланови СКУД-а, односно све секције. Друштво броји око стотину активних чланова, који су распоређени у четири фолклорна ансамбла, пјевачку групу и рецитаторску секцију и сви они ће учествовати на годишњем концерту – рекао је умјетнички руководилац друштва Саша Арсенић.

Додао је да за све године постојања, годишњи концерт није одржан само у првој години пандемије корона вируса, а да је лани друштво наступило на платоу Центра за културу у складу са тадашњим епидемиолошким мјерама. Сада је, додаје, прилика да се концерт одржи у стандардном формату, како је одувијек био и замишљен – на даскама у дворани, пред својом публиком. Улаз на концерт је бесплатан.

Related posts

Објављени резултати првог круга уписа

admin

Такмичење у риболову и пикаду у недјељу

admin

Основци се такмичили у познавању физике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još