Друштво

Прилика за награде и путовање у Солун

Ђаци из читаве Републике Српске имају прилику да изражавајући своју креативност постану дио обиљежавања 30. рођендана Републике Српске, те сјећања на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац“ и притом освоје награде.

Поводом 30 година од настанка Републике Српске, Представништво РС у Грчкој расписало је конкурс за избор најбољег литерарног рада на тему „Српска у Срцу“, на који могу да се пријаве и дервентски ђаци средњих и осмог и деветог разреда основних школа.

У позиву Представништва наводи се да ђаци треба да напишу један литерарни рад од максимално три странице, а рок за достављање радова је 1. април.

– Радови се достављају на електронску адресу Представништва office@srpskaingreece.com, а аутор најбољег рада ће бити награђен петодневним путовањем у Солун за њега и његову породицу. Побједници ће бити проглашени 2. маја – наводи се у позиву.

Сви основци и средњошколци своје ликовне и литерарне радове могу да пошаљу и на конкурс који организује „Спомен-подручје Доња Градина“ у сарадњи са Републичким педагошким заводом на тему „Сјећање на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац“.

У конкурсу се наводи да је предвиђено да свака школа изабере и достави највише три литерарна рада и мапу од десет  ликовних радова.

– Радови се могу доставити до 5. априла на адресу Републичког педагошког завода, Улица Милоша Обилића 39, Бањалука, а износи од 300 марака за прву, 200 за другу и 100 марака за трећу награду биће додијељени посебно у конкуренцији основних, а посебно у конкуренцији средњих школа – наведено је у позиву.

Награде у Доњој Градини за најбоље литерарне и ликовне радове о страдању у Јасеновцу биће додијељене 1. маја.

Related posts

На радионици савладајте вјештине плетења

admin

Малишанима из „Трола“ и
„Бамбија“ свјетлоодбојни прслуци

Derventski List

УНА ИДЕ НА МАТЕМАТИЧКУ ОЛИМПИЈАДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još