Култура

Даниловићу највише признање
Београда у области културе

Највише признање града Београда, које Културно – просветна заједница Београда „Златни беочуг“ већ 53 године додјељује заслужним умјетницима и установама културе, уручено је књижевнику поријеклом из Дервенте Маји Даниловићу.

Признање је Даниловићу уручено за укупно књижевно стваралаштво и предан рад у различитим доменима културе.

– Драгост је моја и усхит, да је оно што чиним и стварам у домену књижевности и културе уопште, препознато и промовисано у један од престижних беочуга, чиме постадох карика у кругу значајних културних посленика које завриједише ово престижно признање. Београд је по много чему једна од осионих кости духовне, културне и уопште хуманистичке надградње у цијелој земљи. Као такав, уз моју родну Дервенту, учинио је много на мом укупном људском и умјетничком сазријевању и профилисању. Кроз свој умјетнички ангажман у различитим областима културе, као и на остварењу и реализацији многобројних пројеката и манифестација, покушавам да му дијелом узвратим – рекао је Даниловић послије уручивања признања у Народном позоришту у Београду.

Осим истакнутог дервентског књижевника, овогодишњи „Златни беочуг“ завриједили су, између осталог, и глумац Вук Костић, књижевница Гроздана Лалић, оперски и балетски умјетници Иван Томашев и Марија Бајчетић, сликарка Јелена Милошевић, те бројни други истакнути ствараоци.

Related posts

„Женски разговори“ сутра у Центру за културу

admin

Књижевност Александре
Мариловић стиже до Русије

Derventski List

Годишњи концерт ученика Музичке школе вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još