Култура

Даниловићу највише признање
Београда у области културе

Највише признање града Београда, које Културно – просветна заједница Београда „Златни беочуг“ већ 53 године додјељује заслужним умјетницима и установама културе, уручено је књижевнику поријеклом из Дервенте Маји Даниловићу.

Признање је Даниловићу уручено за укупно књижевно стваралаштво и предан рад у различитим доменима културе.

– Драгост је моја и усхит, да је оно што чиним и стварам у домену књижевности и културе уопште, препознато и промовисано у један од престижних беочуга, чиме постадох карика у кругу значајних културних посленика које завриједише ово престижно признање. Београд је по много чему једна од осионих кости духовне, културне и уопште хуманистичке надградње у цијелој земљи. Као такав, уз моју родну Дервенту, учинио је много на мом укупном људском и умјетничком сазријевању и профилисању. Кроз свој умјетнички ангажман у различитим областима културе, као и на остварењу и реализацији многобројних пројеката и манифестација, покушавам да му дијелом узвратим – рекао је Даниловић послије уручивања признања у Народном позоришту у Београду.

Осим истакнутог дервентског књижевника, овогодишњи „Златни беочуг“ завриједили су, између осталог, и глумац Вук Костић, књижевница Гроздана Лалић, оперски и балетски умјетници Иван Томашев и Марија Бајчетић, сликарка Јелена Милошевић, те бројни други истакнути ствараоци.

Related posts

ПРЕДСТАВА „ИНТИМНО“ ОГОЛИЛА СТВАРНОСТ

admin

„Басном из мог дворишта“ одушевили публику

admin

СЈАЈАН ПРОГРАМ ЗА „НОЋ МУЗЕЈА“ У СУБОТУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još