Друштво

Дани испуњени топлином и брижном његом

Иако је врата за кориснике први пут отворио прије шест мјесеци, у специфичним околностима пандемије корона вируса, Геронтолошки центар успио је да заслужи похвале и епитет топлог дома у којем владају професионалност и брижност.

С обзиром да се ради о установи која пружа смјештај за старије, али и особе у различитим стањима потребе, те популацији расељених, изазови са којима су се од почетка рада до сада успјешно изборили, дају за право и корисницима, али члановима њихових породица да буду итекако задовољни.

То посебно радује руководство и запослене у овој установи, а в.д. директора Ђурђа Додиг Пијетловић истиче да су се, без обзира на корона вирус, трудили да од самог почетка задрже висок ниво услуге и бриге о корисницима.

– Сви ми, чланови колектива, док год одговарамо позитивно на питање да ли бисмо ми своју баку, мајку  или оца, смјестили у Геронтолошки центар, значи да добро радимо свој посао – рекла је Додиг Пијетловићева те се захвалила цијелом тиму на преданом раду.

Да је управо овакав приступ раду оно што корисници и чланови њихових породица очекују говоре и изрази задовољства и поруке подршке.

Нешто краће од пола године корисник услуга Геронтолошког центра је мајка Маје Челар Дракулић, која је казала да је породица у изузетно тешким тренуцима од доношења одлуке о смјештају у центар, самог смјештаја, те прилагођавања на новонасталу ситуацију, имала подршку особља установе.

– Могу да кажем да се мама налази на правом мјесту, окружена људима који јој поред стручне помоћи пружају топлину, пажњу и разумијевање – казала је Челар Дракулић.

Међу првим корисницима Геронтолошког центра била је Јека Мартић, а члан њене породице Живко Лукић захвалио је запосленим на професионално пруженим услугама, те им пожелио много успјеха у новим радним побједама.

– Висок ниво професионализма и посвећена брига и пажња, учинили су да се моја мама почне опорављати послије оба сломљена кука и непокретности. Захвални смо што Дервента има једну овакву установу и екипу која уз умијеће и професионализам, воли то што ради – једна је од порука пристиглих на адресу Геронтологије.

У центру тренутно борави 50 корисника којима је на располагању медицинска њега, али и смјештај, те просторије за заједничка дружења, савремено опремљена кухиња и ресторан, библиотека, те фризерски салон.

Геронтолошки центар, који је изграђен на мјесту старе болнице у Дервенти, дио је пројекта ЦЕБ 2, којим се предвиђа укидање колективних и алтернативних видова смјештаја. У изградњу и опремање овог објекта град Дервента уложио је више од пет милиона марака, а Министарство за расељена лица и избјеглице РС око три милиона КМ.

Капацитет

Капацитет установе је 100 мјеста, и то у 17 модерно опремљених апартмана и 17 соба. Цијене смјештаја крећу се од 700 марака за собе и од 850 КМ за апартмане.

Related posts

Сребрна математичка
медаља за Огњена Којића

Derventski List

Радо прихватам нове изазове и перспективе

admin

У сладоледима пестициди, а у ослићу паразити

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još