Новости

Дервента као стабилан
град улази у 2024. годину

У идућу, 2024. годину Дервента улази финансијски стабилна, са минималним задужењем, планираним инвестицијама вриједним два милиона марака и привредном коју чини 868 субјеката.

Поручио је то данас градоначелник Милорад Симић током традиционалног новогодишњег пријема за представнике привредног, политичког, вјерског, културног, спортског и јавног живота који је био прилика да се сумира година на измаку и истакну најважније одлике локалне управе за предстојћих 12 мјесеци.

– Задовољан сам што имам прилику угостити један број драгих људи како би једни другима пожељели срећне предстојеће празнике – казао је Симић уз увјерење да ће Дервента наставити да ниже успјехе и у наредној години.

– Када говоримо о финансијама, стабилни смо, и мислим да смо једина средина у БиХ која је задужена само 2,8 одсто и то је срећа. Из нашег буџета издвојили смо два милиона марака за капиталне инвестиције. Имамо 33 стране компаније од укупно 868 привредних субјеката и скоро па 7.000 запослених – казао је Симић.

Година која се ближи крају била је изазовна за дервентску привреду, а предузећа су, како су истакли њихови руководиоци, упркос томе успјела да сачувају стабилност.

Томас Дритенпрајс, власник компаније „Техпро ЦНЦ“, казао је да 2023. годину завршавају са рекордним прометом.

– Остварили смо и већу добит, а у нове технологије уложили смо 800.000 марака. Жеља нам је да све то повећамо наредне године, ту смо, остајемо даље да радимо – казао је Дритенпрајс додавши да фирма запошљава 340 радника.

Директор предузећа „Амика“ Соња Маркелић казала је да су уз све изазове имали сигурне уговоре са партнерима и да годину успјешно приводе крају.

– Наша производња је усмјерена на извоз, а материјал увозимо од наше матичне фирме из Италије. Са нашом повезаном фирмом запошљавамо 650 радника – казала је Маркелићева и навела да у наредној години планирају повећање и модернизацију производње.

Са изазовим се борила и пољоприведа, а произвођач из Осиње Стјепан Гојковић казао је да не може бити незадовољан.

– Супруга и ја бавимо се производњом млијека, имамо 24 музна грла, и са јуницама и теладима укупно 38 грла. На годишњем нивоу испоручимо 135.000 литара млијека – казао је Гојковић.

Related posts

БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН!

admin

Именовани начелници свих шест одјељења Градске управе

admin

ЂАЦИ СЕ НА ВРИЈЕМЕ СПРЕМАЈУ ЗА ШКОЛУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još