ИЗДВОЈЕНОНовости

Дервентски лист поносни дио историје града

Стогодишња традиција новинарства, којом се не могу похвалити ни много веће средине, служи Дервенти на понос, а Дервентски лист, као учесник у писању историје свог града, и сам је постао дио ње.

Поручио је то начелник општине Милорад Симић који је данас са сарадницима и шефом Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игором Жунићем поводом 108. рођендана посјетио редакцију листа.

– За малу средину као што је Дервента, овакве ствари су заиста од великог значаја. Ове новине су дио историје наше општине, али су и оне писале историју, то не смијемо занемарити – казао је Симић те похвалио екипу која је заслужна за то да Дертвентски лист угледа свјетлост дана сваког четвртка, без изузетка.

– Овдје ради мала екипа која свој посао обавља професионално, ваљано и објективно. Задржавају рејтинг, те прате сва дешавања битна за нашу општину, а понекад и дешавања из окружења – додао је он.

Начелник општине је нагласио да се не смију заборавити људи који су дали свој допринос да лист поживи 108 година и новину подизали из пепела.

– Велико хвала и плејади људи који данас нису овде, а неки нису ни међу живима, али су оставили свој неизбрисив траг у историји листа – рекао је Симић.

Директор и главни уредник Дервентског листа Чедо Вујичић је искористио прилику да се, у своје, али и у име чланова редакције, захвали што баш лист имам част да даје допринос очувању традиције.

– Припала нам је веома важна улога, а то је да баштинимо за Дервенту, али и мало шире, веома важну традицију, а то је постојање Дервентског листа који траје 108 година – казао је Вујичић, те подсјетио да је први број, тада Дервентског котарског листа, из штампе изашао 12. децембра 1912. године.

– Први уредник листа је био Иван Радошевић, а од тада до данас, свјетлост дана угледало је 27.780 страница Дервентског листа – рекао је Вујичић подсјетивши да је Дервентски лист други штампани медиј по старости, послије Политике, на просторима бивше Југославије, који је преживио и који и даље излази.

Редакцију Дервентског листа чини пет радника, уз троје запослених који не учествују директно у припреми новине.

Related posts

Зимско „облачење“ возила празни новчанике

admin

ЉЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ БУДУЋИХ ПРВАЧИЋА ОД МАРТА

admin

Ажуриран списак корисника
регресираног дизела

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još