Култура

Дервенћанима изложена поставка „Скривена нит“

Изложба „Скривена нит“ ауторке Јелене Бардак окупила је вечерас у Центру за културу велики број љубитеља сликарства, а Дервенћани ће поставку моћи да погледају до 18. маја сваким радним даном од седам до 15 часова.
Изложбу је отворио директор Центра за културу Јеленко Живковић, а ради се о деветој самосталној изложби академске сликарке која живи и ствара у Дервенти.

Сама поставка „Скривена нит“ састоји се од три наизглед неспојиве цјелине, а то су пејзаж, мачке и лавиринт. На основу тих цјелина ауторка је написала и текст који их је објединио, а који је прочитала пред присутнима.
– Иза нас је један тежак период и требало је то све превазићи. Успјела сам нешто да урадим и створим у тим данима. Три су потпуно различите теме, а то су пејзаж, мачке са својим различитим расположењима и пронаћи прави пут – лавиринт. На први поглед неспојиво, али суштински веома повезано скривеном невидљивом нити. Моја идеја ове изложбе јесте: У тамном ходнику живота љубав је нит која те води ка свјетлости – рекла је Бардак захваливши се присутнима на подршци у овом за њу веома битном тренутку.
Јелена Бардак рођена је у Сарајеву 1969. године, а од 2002. године живи у Дервенти у којој ради као професор ликовне културе. Студирала је сликарство на Академији ликовних умјетности у Сарајеву, а студије завршила на Факултету ликовних уметности у Београду 1995. године у класи Моме Антоновића.

Related posts

Пјесници двије деценије ријечима славе љепоте Укрине

admin

„НАДОМ“ ПРИПОВИЈЕДАНЕ СТРАХОТЕ ЈАСЕНОВЦА

admin

Савко Пећић објавио четврту самосталну књигу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još