Друштво

Доступне тромјесечне залихе потрошног материјала

Фонд здравственог осигурања Републике Српске за обољеле од дијебетеса омогућио је тромјесечно, умјесто мјесечног прописивања потрошног материјала који се издају на рецепт, попут тракица за мјерење шећера.

– Осигураници више неће морати сваког мјесеца да на рецепт подижу потрошне материјале, него ће на један рецепт моћи подићи тромјесечне количине. То се односи на тракице за мјерење шећера у крви и у урину, ланцете и инсулинске игле које Фонд годинама финансира за обољеле од дијабетеса и који се, иначе, подижу на рецепт – саопштено је из фонда.

Ова олакшица, додају, односи се и на осигуранике који користе хормон раста, па ће им се инсулинске иглице за једнократну употребу умјесто мјесечних количина, такође, прописивати за три мјесеца.

Како су појаснили, ова олакшица прецизирана је измјеном Правилника о праву на медицинска средства који је усвојио Управни одбор фонда, а његова примјена се очекује средином овог мјесеца.

Фонд за обољеле од дијабетеса у потпуности финансира инсулине, тракице, ланцете, шприцеве, игле, апарате за брзо одређивање глукозе у крви, потрошне материјала за инсулинске пумпе.

Related posts

КАМП ЦРВЕНОГ КРСТА ЗНАЧАЈНО ИСКУСТВО

admin

У рад пуштено ново возило за одвоз отпада

admin

Концерт „Врапчића“ вечерас
у Спортском центру

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još