Друштво

Риболов и припрема рибље чорбе
окупили риболовце и сладокусце

Традиционални „вашарски куп“, односно такмичење у лову рибе удицом на пловак, те надметање у припреми рибље чорбе и Други меморијални куп „Станко Марјановић“ одржани су данас на рибарској стази у Трстенцима.
Такмичења, која у оквиру великогоспојинских свечаности организује Спортско риболовно друштво „Укрина“, отворио је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић. Вјештине у лову рибе удицом на пловак одмјерило је десет екипа, а најспретнији су били риболовци из СРД „Јелах“ из Тешња, док су друго мјесто освојили домаћини, а треће мјесто припало је такмичарима „Врбаса“ из Лакташа.
Побједник такмичарске стазе је Кенан Ширбеговић из СРД „Јелах“, са уловом од 12.740 грама.
У припремању риље чорбе надметало се 12 екипа, а најукуснију чорбу направила је екипа „Маћи Кобра“ коју су скували Славко Катанић и Ђоко Лукић, друго мјесто освојила је екипа „Јана“ у саставу Ђорђе Пушкарић и Никола Јелачић, а треће мјесто екипа „Рибарница Миленијум“ у саставу Велибор Пушкарић и Јана Пушкарић.
Проглашени и побједници такмичења „Сомијада“ које је раније одржано , а прво мјесто освојила је екипа коју су чинили Горан, Сандро и Предраг Марић, друго мјесто екипи у саставу Боро Савовић, Жељко Станић и Далибор Рашић, а треће мјесто припало је Бориславу, Милану и Николи Гвозденовићу.

Related posts

Посвећеним учењем поставила
темељ квалитетног знања

Derventski List

ЂУРИЧИЋИ ДОБИЈАЈУ КУПАТИЛО

admin

Боравак у ризници знања отворио нове видике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još