ИЗДВОЈЕНОНовости

ДРУЖЕЊЕ УЗ ПОСАВИНУ У СРЦУ

Чланови удружења „Посављак“ из Бијелог Брда организовали ду вечерас у мотелу „Двор“ традиционалне Посавске културне вечери, које су ове године доживјеле своје осмо издање. Ријеч је о манифестацији на којој гости имају прилику видјети сву љепоту народних ношњи, али и чути изворну пјесму посавског краја, а предсједник „Посављака“ Фрањо Блажевић, отварајућу манифрстацију, истакао је да на тај начин желе очувати културу, традицију и обичаје свог родног краја.
Идејни творац вечери је Јелица Блажевић која је додала да настоје сваке године да обогате програм.
-То што се осму годину на овај начин окупљамо значи да смо успјели у својој намјери. И ове године имамо изложбу умјетничких слика и ручних радова, као и аутохтоних производа овог краја, а окупили смо седам културно-умјетничких друштва из Посавине која његују обицаје, пјесму и плес посавских Хрвата. Уобичајени је и избор најљепших народних ношњи, а имамо изненађење ове године – избор мис и мистера Посавских културних вечери. То је новина ове године јер желимо да госте укључимо јер они су најбитнији – казала је Блажевићева.
Манифестацији су присуствовали бројни представници Хрвата у БиХ и иностранству, међу којима и потпредсједник РС Јосип Јерковић који је организаторима честитао на идеји и истрајности да дуги низ година на једном мјесту окупљају Хрвате од којих већина живи изван Посавине.

Related posts

Борци траже
одговорност надлежних

Derventski List

Школе кују планове за излете и екскурзије

admin

Фудбал и дружење окупили 700 дјеце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još