Новости

Дуг списак тема
пред одборницима

Одборници локалног парламента, на сједници која је заказана за 16. март, разматраће 55 тачака дневног реда, међу којима је и давање у закуп пољопривредног земљишта у власништву Републике Српске, утврђивању мјерила и критеријума за одређивање локалних путева и градских улица, као и допуна одлуке о коришћењу и наплати паркинга на подручју града.

Скупштински Колегијум усагласио је да се на дневном реду предстојећег засједања нађу и информације о упису ученика и стручној заступљености наставног кадра у школској 2022/2023. години у свим дервентским основним и средњим школама, а ријечи ће бити и о програму мјера за спрјечавање и сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести на подручју града Дервента, као и приједлог плана превентивне дезинсекције и дератизације за 2023. годину. На списку тема за разматрање је и одлука о висини накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта.  

Колегијум је усагласио и допуне дневног реда на приједлог градоначелника Милорада Симића који је предложио да се разматрају и допуне Одлуке о коришћењу и наплати паркинга на подручју града, те приједлог одлуке о висини накнаде предсједницима савјета мјесних заједница за текућу годину.

Пред одборницима ће се наћи и приједлог одлуке о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора Геронтолошког центра, приједлог рјешења о разрјешењу вршиоца дужности директора и именовање на ту функцију, као и одлука о расписивању конкурса за избор и именовање три члана Управног одбора Дома здравља.

Биће разматран и приједлог одлуке о просјечној коначној грађевинској цијени метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју града у 2022. години, као и приједлог одлуке о утврђивању мјерила и критеријума за одређивање локалних путева и градских улица.

Одборници ће се изјаснити и о приједлогу одлуке о давању у закуп бивших школских просторија у Ковачевцима КО Бунар непосредном погодбом, а на дневном реду наћи ће се и приједлог одлуке о продаји непокретности у својини града, те прихватању понуђеног земљишта као поклона.

Пред Скупштином града наћи ће се и приједлог одлуке о утврђивању тржишне вриједности за градско грађевинско земљиште и непокретности, као и приједлог одлуке о изради измјене дијела Регулационог плана „Гаковац“. Биће разматран и закључак о прихватању иницијативе за измјену дијела Регулационих планова „Гаковац“, „Град“, „Центар исток – центар запад“ и „Југ“.

Related posts

ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА ПАЦИЈЕНАТА ТРАЈЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

admin

У ТОКУ „УТОПЉАВАЊЕ“ СТРУЧНЕ И ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

admin

Усвојен потпуно измијењен капитални буџет

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još