Култура

ЕВИТИНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ ПРОМОВИСАНА НА „ЛУТ ФЕСТУ“

Књига поезије под називом „Шта су лутке“ младе Дервенћанке Евите Бојковац представљена је публици у Источном Новом Сарајеву на овогодишњем 21. Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта „Лут фест“.

Према ријечима директора фестивала Витомира Митрића Евитина збирка представља својеврсну пјесмарицу „Лут феста“ на којем је пјесникиња и пронашла извор инспирације.

– Играјући се луткама и пратећи луткарске представе на фестивалу, наша Евита је измаштала пјесмице посвећене управо „Лут фесту“. У име оних који ће читати ову књигу и кроз њу маштати и оживљавати лутке, хвала Евити за задовољство које нам је пружила да са лакоћом можемо да доживимо сценографију, костиме и ликове – рекао је Митрић.

Евита је у међувремену објавила и збирку под називом „Брод по имену машта“ која је требало да буде промовисана на Београдском сајму књига који је усљед епидемије корона вируса одложен.

Related posts

КЊИЖЕВНО ДРУЖЕЊЕ У ОСВИТ ПРОЉЕЋА

admin

Филмови „Олуја“ и „Кикорики:
Већ виђено“ у сриједу

Derventski List

Драмски студио отвара врата за нове полазнике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još