Култура

ЕВИТИНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ ПРОМОВИСАНА НА „ЛУТ ФЕСТУ“

Књига поезије под називом „Шта су лутке“ младе Дервенћанке Евите Бојковац представљена је публици у Источном Новом Сарајеву на овогодишњем 21. Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта „Лут фест“.

Према ријечима директора фестивала Витомира Митрића Евитина збирка представља својеврсну пјесмарицу „Лут феста“ на којем је пјесникиња и пронашла извор инспирације.

– Играјући се луткама и пратећи луткарске представе на фестивалу, наша Евита је измаштала пјесмице посвећене управо „Лут фесту“. У име оних који ће читати ову књигу и кроз њу маштати и оживљавати лутке, хвала Евити за задовољство које нам је пружила да са лакоћом можемо да доживимо сценографију, костиме и ликове – рекао је Митрић.

Евита је у међувремену објавила и збирку под називом „Брод по имену машта“ која је требало да буде промовисана на Београдском сајму књига који је усљед епидемије корона вируса одложен.

Related posts

Почеле припреме за ново издање „Љетне арт сцене“

admin

„ЖИРАНТИ“ ПОНОВО РАЗГАЛИЛИ ПУБЛИКУ

admin

Дјело “Говорим другим језиком” чувар српског језика

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još